100 de copii de la gradinita din Masloc au ajuns in strada in aceasta dimineata. Vezi aici de ce

19-11-2012 11:32


  Situatie fara precedent in Romania, la o gradinita din judetul Timis. O suta de copii de la grupa mica pana la clasa a III-a, nu au mai putut intra in aceasta dimineata in cladire.

 Firma de constructii care a ridicat scoala nu si-a incasat banii pe lucrare, iar astazi avocatul a pus sigiliul pe usa. Pana ce guvernul nu va plati datoria de un milion de lei, primaria din Masloc va trebui sa gaseasca o solutie pentru ca micutii sa nu ramana pe strada.

In aceasta dimineata, cei 100 de copii au fost mutati provizoriu la scoala pentru clasele V-VIII, situata vizavi de cladirea sigilata. Cu totii au fost inghesuiti in biroul directoarei si in laboratoarele de informatica.

In laboratorul de informatica invata acum 16 elevi de clasa a III-a si o grupa de gradinita. Parintii sunt disperati pentru ca multi dintre ei trebuie sa mearga la serviciu si nu au cu cine sa-i lase acasa pe cei mici.

Noua cladire destinata gradinitei a fost construita in 2009. Lucrarile au costat aproape 2 de milioane de lei insa pana acum, firma de constructii a primit mai putin de jumatate din bani.

Reprezentantii firmei spun ca daca in termen de sase luni nu primesc si restul de bani, vor pune lacatul si pe alte proprietati ale primariei, astfel incat institutiile  care functioneaza acolo, nu-si vor mai putea desfasura activitatea.

 

 

 

VIDEO PROTVPLUS.RO