Un pescar din Canada care a salvat zeci de balene in ultimii 15 ani a murit lovit de o balena, dupa ce a scos-o dintr-o plasa

Dată publicare: 12-07-2017 14:53
Dată actualizare: 15-07-2017 07:15


Joe Howlett

Un pescar din Canada a murit dupa ce a salvat o balena care era prinsa intr-o capcana. Animalul l-a lovit cu coada, iar omul si-a pierdut viata in apele Atlanticului.

Potrivit The Guardian, pescarul Joe Howlett, din Campobello Island, mai salvase multe balene pana acum, care se blocau in plasele pescarilor si nu mai puteau fugi.

Luna trecuta, 7 balene s-au prins in plasele pescarilor din Golful St. Lawrence din Canada. Se banuieste ca numarul total al acestor mamifere este de aproximativ 525, astfel ca numarul mortilor sugereaza ca peste 1% din populatia acestora a murit in ultimele saptamani.

Howlett a ajutat la salvarea acestor balene, insa a murit tocmai din cauza acestui lucru, a declarat Mackien Green, din cadrul Echipei de Salvare a Balenelor din Campobello.

"Au reusit sa dezlege total balena, dupa care s-a intamplat ceva aiurea, iar balena a facut o mare saritura", a spus Green pentru Canadian Press.

In ultimii 15 de ani, Howlett ar fi salvat aproximativ 20 de balene, datorita abilitatilor sale legate de noduri si franghii. De asemenea, cu doar cateva zile inainte sa moara, el a salvat o alta balena, care era ranita de un carlig.

"Cu siguranta, Joe nu ar vrea ca noi sa ne oprim, din cauza asta. Asta i-a placut sa faca si nu exista un sentiment mai frumos decat eliberarea unei balene, si stiu cat de bine se simtea el cand facea asta", a spus Green.

Sursa: The Guardian


VIDEO PROTVPLUS.RO