Starurile din spatele programului nuclear al lui Kim Jong Un. Cine sunt cei trei barbati pozati mereu alaturi de el

Dată publicare: 27-05-2017 16:56
Dată actualizare: 30-05-2017 07:03


Kim Jong Un - 3

Reuters a aflat cine sunt cei trei barbati care sunt pozati mereu in compania liderului nord corean Kim Jong Un, atunci cand au loc lansari de test ale rachetelor.

Dupa fiecare test reusit cu rachete, Kim Jong Un apare mereu in poze imbratisand zambitor trei barbati a caror identitate a ajuns sub scrutinul agentiilor de informatii occientale, relateaza Reuters.


Cei trei oameni din spatele programului nuclear nord coreean, aflat intr-o ascensiune alerta si continua, sunt Ri Pyong Chol, fost general din fortele aeriene, Kim Jong Sik, om de stiinta, veteren, specializat in tehnologia constructiei de rachete, Jang Chang Ha seful programului pentru dezvoltarea armelor.

Fotografiile si inregistrarile TV demostreaza clar ca acestia sunt preferatii lui Kim Jong Un - numit "un nebun cu arme nucleare" de presedintele american, Donald Trump, in cursul unei discutii telefonice purtate la sfarsitul lunii aprilie cu omologul sau filipinez, Rodrigo Duterte.

In 2017, Coreea de Nord a lansat 11 tiruri de racheta iar in 2016 a afectuat doua teste nucleare.

Coreea de Nord isi accelereaza eforturile pentru a pune la punct o racheta balistica intercontinentala (ICBM) capabila sa transporte o ogiva nucleara pe continentul american.

 

Sursa: Reuters


VIDEO PROTVPLUS.RO