Saptamana restaurantelor. In ce perioada veti putea manca la JUMATATE de pret in cele mai fine localuri ale Bucurestiului
Daca sunteti in Bucuresti intre 16 si 23 mai, aflati ca aproape 50 de localuri de lux, de la berarii la bistrouri si trattorii, va asteapta cu meniuri spectaculoase, la jumatate de pret.
Este primul an cand capitala noastra intra in randul oraselor care organizeaza Saptamana Restaurantelor, un eveniment menit sa deschida noi orizonturi celor care nu isi permit sa ia masa in localuri de gastronomie fina. Proiectul pilot a fost pus la punct de o asociatie culinara, care include peste 50 de bucatari profesionisti.
42 % dintre romani iau masa in oras mai rar de o data pe luna. Iar pranzul sau cina intr-un restaurant de lux ramane, pentru majoritatea, o experienta rarisima. Peste doua saptamani, pret de 7 zile... puteti deschide meniul cu mult mai multa incredere. Iata un exemplu: friptura de vrabioara premium, maturata la rece 21 de zile, alaturi de un piure cu trufe si presarata cu sare de Hawaii.
Alegeri 2024
19:26
Au fost tipărite 5,6 milioane de buletine de vot pentru referendumul din București. Care este condiția pentru a fi validat
19:14
Cum votăm la prezidențiale, în țară și în străinătate. Cei care nu sunt în localitatea de reședință pot vota la orice secție
19:05
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
15:07
BEC a retras materialele online ale unui candidat. Ce regulă importantă nu a respectat și care a fost reacția lui
Iosif Stefanescu, maestru bucatar: "O friptura la gratar, o supa si un desert se duce undeva spre 150 de lei. Si in acea saptamana? Ne vom incadra pe la 70 de lei, ne ducem la jumatate."
Saptamana Restaurantelor se organizeaza de peste 10 ani in orase ca New York, Boston, Dublin si Londra. In premiera, acum si la Bucuresti. Peste tot, principiul este acelasi: localurile high class vin cu oferte speciale fie la un meniu cumparat primesti inca unul. Sau stabilesc un meniu fix la pret accesibil ori dau discount la preparatele standard. Toate felurile de mancare respecta exigentele rafinamentului culinar.
Laurentiu Tanase, organizator: "Chiar si cu 50 de lei, chiar si cu 40 de lei poti sa mananci la un restaurant de top. In momentul acesta avem un agreement cu aproximativ 30, dar targetul nostru este sa ajungem la 50 de restaurante.
Lista include numai localuri de nisa, in care multi n-ar indrazni sa calce nici in ziua de salariu. Un sushi house japonez, unde multi ravnesc sa guste anghila afumata, halibut proaspat, ton rosu si galben, a decis sa inceapa rezervarile pentru saptamana ofertelor peste 7 zile. La fel vor proceda administratorii unui restaurant pescaresc, care a crescut comenzile de caracatita, peste unditar, biban si homari pentru a treia saptamana din mai.
Si, cum proiectul vrea sa-i obisnuiasca pe clienti cu mancaruri greu accesibile, nu le cere proprietarilor de restaurante sa faca reduceri si pentru bauturi. Totusi, pe lista au aparut si berarii, bistrouri si cluburi care isi promoveaza astfel creatiile ametitoare... de designer.
Sursa: Pro TV
Etichete: preturi, mancare, restaurant, oferte, restaurante,
Dată publicare:
03-05-2014 19:16