Saptamana restaurantelor. In ce perioada veti putea manca la JUMATATE de pret in cele mai fine localuri ale Bucurestiului

×
Codul embed a fost copiat

Daca sunteti in Bucuresti intre 16 si 23 mai, aflati ca aproape 50 de localuri de lux, de la berarii la bistrouri si trattorii, va asteapta cu meniuri spectaculoase, la jumatate de pret.

Este primul an cand capitala noastra intra in randul oraselor care organizeaza Saptamana Restaurantelor, un eveniment menit sa deschida noi orizonturi celor care nu isi permit sa ia masa in localuri de gastronomie fina. Proiectul pilot a fost pus la punct de o asociatie culinara, care include peste 50 de bucatari profesionisti.

42 % dintre romani iau masa in oras mai rar de o data pe luna. Iar pranzul sau cina intr-un restaurant de lux ramane, pentru majoritatea, o experienta rarisima. Peste doua saptamani, pret de 7 zile... puteti deschide meniul cu mult mai multa incredere. Iata un exemplu: friptura de vrabioara premium, maturata la rece 21 de zile, alaturi de un piure cu trufe si presarata cu sare de Hawaii.

Iosif Stefanescu, maestru bucatar: "O friptura la gratar, o supa si un desert se duce undeva spre 150 de lei. Si in acea saptamana? Ne vom incadra pe la 70 de lei, ne ducem la jumatate."

Saptamana Restaurantelor se organizeaza de peste 10 ani in orase ca New York, Boston, Dublin si Londra. In premiera, acum si la Bucuresti. Peste tot, principiul este acelasi: localurile high class vin cu oferte speciale fie la un meniu cumparat primesti inca unul. Sau stabilesc un meniu fix la pret accesibil ori dau discount la preparatele standard. Toate felurile de mancare respecta exigentele rafinamentului culinar.

Citește și
Case
Solutiile gasite pentru cei care vor o casa, dar au un buget mic. Ce sacrificiu trebuie sa faca

Laurentiu Tanase, organizator: "Chiar si cu 50 de lei, chiar si cu 40 de lei poti sa mananci la un restaurant de top. In momentul acesta avem un agreement cu aproximativ 30, dar targetul nostru este sa ajungem la 50 de restaurante.

Lista include numai localuri de nisa, in care multi n-ar indrazni sa calce nici in ziua de salariu. Un sushi house japonez, unde multi ravnesc sa guste anghila afumata, halibut proaspat, ton rosu si galben, a decis sa inceapa rezervarile pentru saptamana ofertelor peste 7 zile. La fel vor proceda administratorii unui restaurant pescaresc, care a crescut comenzile de caracatita, peste unditar, biban si homari pentru a treia saptamana din mai.

Si, cum proiectul vrea sa-i obisnuiasca pe clienti cu mancaruri greu accesibile, nu le cere proprietarilor de restaurante sa faca reduceri si pentru bauturi. Totusi, pe lista au aparut si berarii, bistrouri si cluburi care isi promoveaza astfel creatiile ametitoare... de designer.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Decizia luată de Cristi Chivu zguduie Serie A
NEWS ALERT Decizia luată de Cristi Chivu zguduie Serie A
Citește și...
Companiile low cost vor duce Aeroportul Henri Coanda la un numar record de calatori. Ce mai inseamna un bilet ieftin in 2014
Companiile low cost vor duce Aeroportul Henri Coanda la un numar record de calatori. Ce mai inseamna un bilet ieftin in 2014

Trafic record de pasageri pe cea mai mare poarta aeriana a tarii. Datorita ofertelor companiilor low cost, Aeroportul Henri Coanda va fi tranzitat in acest an de un numar record de oameni: 8 milioane de calatori.

Solutiile gasite pentru cei care vor o casa, dar au un buget mic. Ce sacrificiu trebuie sa faca
Solutiile gasite pentru cei care vor o casa, dar au un buget mic. Ce sacrificiu trebuie sa faca

Pe o piata imobiliara in care peste 11.000 de locuinte nu isi gasesc proprietari, iata ca apar oferte pentru clientii cu bugete mici, care sunt gata sa renunte la spatiu in favoarea pretului.

Metodele ingenioase si trucurile prin care magazinele ne pacalesc sa cumparam cat mai mult
Metodele ingenioase si trucurile prin care magazinele ne pacalesc sa cumparam cat mai mult

Grupul de cercetare al consumatorului “Which?” a identificat mai multe tactici folosite de catre comercianti pentru a-i atrage pe cumparatori. De la plasarea produselor la raft, pana la culoarea etichetelor, totul e foarte bine gandit.

Recomandări
Val polar deasupra României de Crăciun. Va viscoli, iar temperaturile coboară și la -10 grade și se va forma polei
Val polar deasupra României de Crăciun. Va viscoli, iar temperaturile coboară și la -10 grade și se va forma polei

Un val de ninsori se revarsă peste România chiar în seara de Ajun. 19 județe și Capitala sunt sub cod de vânt și viscol. Pe șosele, zăpada a provocat deja mai multe accidente.

Contradicții între declarațiile ISU Sibiu și ale reprezentanților hotelului unde a căzut tavanul peste turiști
Contradicții între declarațiile ISU Sibiu și ale reprezentanților hotelului unde a căzut tavanul peste turiști

Polițiștii și inspectorii de stat în construcții fac cercetări amănunțite după ce peste șapte turiști aflați în piscina hoteluui Hilton din Sibiu s-a prăbușit tavanul.

Autoritățile mobilizează 23.000 de polițiști, jandarmi și pompieri de sărbători. Șoferii, sfătuiți să fie pregătiți de drum
Autoritățile mobilizează 23.000 de polițiști, jandarmi și pompieri de sărbători. Șoferii, sfătuiți să fie pregătiți de drum

Un număr de 23.000 de polițiști, jandarmi, pompieri și polițiști de frontieră sunt în aceste ore pe străzile României și sunt pregătiți să intervină, mai ales că iarna a sosit.