Saptamana restaurantelor. In ce perioada veti putea manca la JUMATATE de pret in cele mai fine localuri ale Bucurestiului


Ultimul update: Marti 06 Mai 2014 06:56
Data publicarii: Sambata 03 Mai 2014 19:16
Categorie: Stirileprotv iti recomanda

Daca sunteti in Bucuresti intre 16 si 23 mai, aflati ca aproape 50 de localuri de lux, de la berarii la bistrouri si trattorii, va asteapta cu meniuri spectaculoase, la jumatate de pret.

Este primul an cand capitala noastra intra in randul oraselor care organizeaza Saptamana Restaurantelor, un eveniment menit sa deschida noi orizonturi celor care nu isi permit sa ia masa in localuri de gastronomie fina. Proiectul pilot a fost pus la punct de o asociatie culinara, care include peste 50 de bucatari profesionisti.

42 % dintre romani iau masa in oras mai rar de o data pe luna. Iar pranzul sau cina intr-un restaurant de lux ramane, pentru majoritatea, o experienta rarisima. Peste doua saptamani, pret de 7 zile... puteti deschide meniul cu mult mai multa incredere. Iata un exemplu: friptura de vrabioara premium, maturata la rece 21 de zile, alaturi de un piure cu trufe si presarata cu sare de Hawaii.

Iosif Stefanescu, maestru bucatar: "O friptura la gratar, o supa si un desert se duce undeva spre 150 de lei. Si in acea saptamana? Ne vom incadra pe la 70 de lei, ne ducem la jumatate."

Saptamana Restaurantelor se organizeaza de peste 10 ani in orase ca New York, Boston, Dublin si Londra. In premiera, acum si la Bucuresti. Peste tot, principiul este acelasi: localurile high class vin cu oferte speciale fie la un meniu cumparat primesti inca unul. Sau stabilesc un meniu fix la pret accesibil ori dau discount la preparatele standard. Toate felurile de mancare respecta exigentele rafinamentului culinar.

Laurentiu Tanase, organizator: "Chiar si cu 50 de lei, chiar si cu 40 de lei poti sa mananci la un restaurant de top. In momentul acesta avem un agreement cu aproximativ 30, dar targetul nostru este sa ajungem la 50 de restaurante.

Lista include numai localuri de nisa, in care multi n-ar indrazni sa calce nici in ziua de salariu. Un sushi house japonez, unde multi ravnesc sa guste anghila afumata, halibut proaspat, ton rosu si galben, a decis sa inceapa rezervarile pentru saptamana ofertelor peste 7 zile. La fel vor proceda administratorii unui restaurant pescaresc, care a crescut comenzile de caracatita, peste unditar, biban si homari pentru a treia saptamana din mai.

Si, cum proiectul vrea sa-i obisnuiasca pe clienti cu mancaruri greu accesibile, nu le cere proprietarilor de restaurante sa faca reduceri si pentru bauturi. Totusi, pe lista au aparut si berarii, bistrouri si cluburi care isi promoveaza astfel creatiile ametitoare... de designer.

Companiile low cost vor duce Aeroportul Henri Coanda la un numar record de calatori. Ce mai inseamna un bilet ieftin in 2014
Companiile low cost vor duce Aeroportul Henri Coanda la un numar record de calatori. Ce mai inseamna un bilet ieftin in 2014
Solutiile gasite pentru cei care vor o casa, dar au un buget mic. Ce sacrificiu trebuie sa faca
Solutiile gasite pentru cei care vor o casa, dar au un buget mic. Ce sacrificiu trebuie sa faca
Metodele ingenioase si trucurile prin care magazinele ne pacalesc sa cumparam cat mai mult
Metodele ingenioase si trucurile prin care magazinele ne pacalesc sa cumparam cat mai mult
VIDEO PROTVPLUS.RO
Ramona Păun, despre vacanța petrecută în America

08:49
Robert Tudor a devenit tată pentru a doua oară

06:37
Vivi și Dami fac jonglerii cu sticle

Valentin Luca jongleză cu sticle de la 17 ani


06:06
De ce renunțăm la partenerul de viață

A. Vulpescu: "Femeile pleacă mai repede dintr-o relație decât bărbații"


17:58
Credința i-a salvat viața Manuelei Hărăbor

"Fiul meu m-a învățat să apreciez fiecare zi"


10:40
Surpriză colosală pentru fanii Mirei

08:21
Caroline Cojocaru a părăsit competiția MasterChef în urma probei pentru eliminare

Ce i-a nemulțumit pe jurați


19:36
O nouă provocare Masterchef. Cutia neagră a fost decisivă pentru concurenți, însă câțiva au fost mai norocoși

Pe cine au salvat Ionuț, Diana și Cezar


04:33
Chef Hadad, chef Silviu Chelaru și Cosmin Tudoran i-au pus la grea încercare pe concurenți. Doar trei i-au convins pe jurați

"Restul ați fost jalnici și meritați să mergeți la proba eliminatorie"


25:43
Concurenții au avut parte de o surpriză șocantă. Ce a conținut cutia misterelor

"Am parte de cea mai proastă surpriză. Mă duce cu gândul la tristețe"


02:58
papa francisc
Interviu cu Papa Francisc, din avion, după vizita din România
Andreea Esca, de la Vatican: mesajul Papei Francisc înainte de a pleca spre țara noastră
Povestea polițistului german care a început să plângă, după ce a ajutat românii să voteze
CTP, despre rezultatul alegerilor: ”Este sfârșitul epocii Nicolae Ceaușescu”
CTP: Liviu Dragnea va încerca să conducă partidul aidoma mafioţilor, din detenție
CTP, după vot: L-a imitat pe Liviu Dragnea în timp ce rostește o ”frază istorică”. VIDEO
Delta Dunarii
Dezastru provocat de electrocutarea peștilor. ”S-a distrus o țară, d'apăi o baltă”
În "paradisul României", oamenii nu au şcoli, medici sau apă de băut. "Parcă e un blestem"
Prăbușirea industriei piscicole. Pescarii pleacă la salarii de zeci de ori mai mari afară
Cum a început incendiul de la Notre Dame și de ce a fost stins greu - REALITATE AUGMENTATĂ
Românii rupţi de lume, care îşi fac viaţa după orarul vaselor. "La noi şi asfaltul e bio"
Efectul înfricoșător al bombei atomice asupra unor mașini, redat în high definition. VIDEO