Mike Tyson, interviu exclusiv pentru Stirile ProTV: "Daca nu esti modest, va avea grija viata sa te faca sa accepti modestia"

06-10-2016 14:53

Mike Tyson a revenit in Romania si a vizitat miercuri Palatul Parlamentului. In timpul vizitei sale in tara noastra, fostul campion mondial de box a acordat un interviu corespondentului Stirilor ProTV, Catalin Radu Tanase.

 

Catalin Radu Tanase: Ne bucuram sa fiti din nou in Romania, domnule Tyson. V-ati indragostit cumva de tara mea, iubiti ceva pe plaiurile acestea?

Mike Tyson: E un loc minunat, chiar minunat si chiar am petrecut mereu clipe frumoase. Sunteti oameni buni.

Catalin Radu Tanase: Domnule Tyson, ati avut suisuri si coborasuri in viata. Ce ati schimba, daca ati avea sansa sa o luati de la inceput?

Mike Tyson: Nu prea mult si nu prea multe. Daca as schimba ceva, nu as mai fi aici. Mi-e mai limpede acum cum trebuie sa arate viata mea. E adevarat ca nu mai am banii de altadata, dar ma bucur ca am ajuns sa stiu ce vreau in viata.

Catalin Radu Tanase: Ati putea spune ca ati facut tot ce ati putut mai bine in viata?

Mike Tyson: Nu chiar tot timpul. Nu m-as putea lauda cu asta.

Catalin Radu Tanase: De ce va e teama cel mai mult si care este punctul dumneavoastra forte? Si de unde vin ele?

Mike TysonGreu de zis. A fost o vreme in care ma temeam de orice, de dragoste, ca trebuie sa fac totul perfect. Ce ciudat? Acum nu cred ca ma mai tem de nimic. Normal ca nu as vrea sa mor inainte de vreme, dar m-am eliberat de orice teama. Mi-a murit un copil, am divortat de cateva ori, mi-am pierdut toata averea in cateva randuri, am fost in puscarie, am trecut prin multe.

Catalin Radu Tanase: Care e cea mai importanta lectie pe care ati invatat-o in box si in viata de zi cu zi?

Mike Tyson: Sa fiu umil. Umil! Daca nu esti modest, va avea grija viata sa te faca sa accepti modestia. Vei deveni umil, desi oamenii nu se nasc smeriti. 

Catalin Radu Tanase: Modestia, smerenia, inseamna putere!

Mike Tyson: Da, dar nu e innascuta. Noi, oamenii, luptam impotriva acestui dar de la Dumnezeu. In loc sa il pretuim, facem pe dos si, atunci, ne trage El de maneca. Te forteaza viata sa accepti modestia ca pe o forta.

Catalin Radu Tanase: Cum va vedeti in viitor? Actor in filme de actiune, in comedii, show-uri TV?

Mike Tyson: Ma vad doar ca un tata. Un tata implicat total in viata copiilor sai. Asta e cariera mea actuala, sa ma ocup de copiii mei. Fac multe lucruri pentru bani, dar ma intereseaza sa fiu un tata bun si un familist bun, alaturi de sotie si copii.

Mike Tyson: Incerc sa nu mai fiu egoist. Am fost egosit toata viata. Numai pentru mine. Da, voiam aia sau ailalta, fete frumoase, toata lumea sa-mi dea bani, sa-mi faca toate capriciile.

Catalin Radu Tanase: Si ce v-a schimbat?

Mike Tyson: Le-am dat deoparte. Nu au mai fost importante astea. Au devenit secundare si atunci au inceput sa mi se intample lucrurile bune.

Catalin Radu Tanase: Si cand ati realizat asta?

Mike Tyson: Acum. In ultimii ani, ultimii doi sau trei. Pentru ca am vazut ca asa sunt invingator. Am vazut ca functioneaza. Daca iti zdrobesti autosuficienta si daca incetezi sa mai crezi despre tine ca esti cel mai tare din lume ca esti cel mai..., am cel mai puternic pumn din lume.

Catalin Radu Tanase: Ca tot vorbeati de smerenie...Da...
Sinteti un tata bun, domnule Tyson? In definitiv sinteti un munte de energie.

Mike Tyson: Nu stiu daca sunt un tata bun, pentru ca ii cam rasfat pe copii si cer cam multe. Daca eram eu asa, probabil ca maica-mea mi-ar fi tras cateva de nu m-as fi vazut. Copiii mei nu au avut experientele astea.

Mike Tyson: Cand eram boxer, trebuia sa ma lupt, daca nu castigam, muream. Trebuia sa castig. Sa fiu cel mai bun. Copiii mei nu se prea zbat. Au o casa mare, bani, masini si cursuri la universitate. Dar daca cei mici obtin totul prea usor, cel mai mic soc ii va face sa renunte. Trebuie sa invete cum sa fie competitivi.

Catalin Radu Tanase: Acum, trebuie sa meritati dragostea copiilor dumneavoastra?!

Mike Tyson: Cam da.


VIDEO PROTVPLUS.RO