Imaginile cu pasagerii care dorm pe jos in aeroporturi s-au viralizat. British Airways, daune de 150 de milioane de lire

Dată publicare: 28-05-2017 16:16
Dată actualizare: 31-05-2017 06:55


Imaginile cu miile de pasageri afectati de pana informatica a British Airways  au tinuta primele paginie ale presei internationale.

Mii de calatori s-au vazut obligati sa doarma pe aerporturile londoneze Gatwick si Heathrow, imaginile cu calatorii dormind printre bagaje, pe jos, s-au viralizat in ultimele 24 de ore. Potrivit Daily Mail, care citeaza experti financiare, British Airways, ar risca sa plateasca daune de 150 de milioane de lire, o suma record.

Aeroportul Heathrow a anuntat duminica faptul ca se asteapta la noi anulari si intarzieri ale zborurilor companiei British Airways si le-a transmis pasagerilor sa vina la aeroport numai daca au rezervari reconfirmate.


 

British Airways si-a reluat duminica unele zboruri de pe aeroporturileGatwick si Heathrow, dupa ce sambata toate decolarile de pe cele doua aeroporturi au fost anulate din cauza unei "pene informatice".

''Ca urmare a problemei de ieri (sambata) a sistemului IT al British Airways in intreaga lume, sunt asteptate astazi (duminica) intarzieri si anulari ale zborurilor companiei. Toti pasagerii ale caror zboruri au fost anulate ieri ar trebui sa nu vina la aeroport decat daca au deja rezervari la alte zboruri'', se mentioneaza intr-un comunicat al administratiei aeroportului Heathrow.

Intr-un mesaj video postat pe Twitter duminica dimineata, directorul general al British Airways, Alex Cruz, preciza ca incidentul de sambata a fost legat de "o problema de alimentare cu energie electrica" si ca nu a fost in niciun caz vorba despre un "atac cibernetic". Defectiunea a afectat sistemele de check-in si operationale, inclusiv liniile telefonice de relatii cu clientii.

Miilor de pasageri care nu au putut pleca sambata cu zboruri de pe aeroporturile Gatwick si Heathrow li s-au propus rute alternative, iar celor care nu vor putea pleca nici duminica li se va propune o rambursare a pretului biletului.


 

Alte companii care opereaza zboruri de pe Heathroow si Gatwick nu au fost afectate, insa cursele BA de pe alte aeroporturi din lume, precum JFK din New York, aeroportul din Hong Kong, dar si numeroase aeroporturi din Europa au fost blocate.


VIDEO PROTVPLUS.RO