Fotografii nemaivazute de la Casa Alba, in ziua atacurilor de la 11 septembrie. Cum reactionau George Bush si Dick Cheney

Ultima actualizare: 28-07-2015 06:52
11 septembrie

Arhivele Nationale ale Statelor Unite ale Americii au facut publice in premiera fotografii realizate in ziua atacurilor de la 11 septembrie 2001, in interiorul Casei Albe, relateaza The Independent.

In imaginile nemaivazute pana in prezent apar presedintele de atunci George Bush si staff-ul sau, vicepresedintele Dick Cheney, consilierul pe probleme de securitate nationala, Condoleezza Rice, directorul CIA, George Tanet, fostul secretar de stat, Colin Powell.

Imaginile au fost surprinse de fotograful personal al lui Dick Cheney in "buncarul" situat sub aripa de est a Casei Albe, capabil sa reziste unui atac nuclear. Fotografiile surprind momentul in care politicienii americani au aflat inspaimantati de atentate, urmareau imaginile pe televizoare sau discutau la telefon ingandurati si vizibil stresati de tragedia care lovise SUA.

Marti, 11 septembrie 2001, ora locala 8:46 (15:46, ora Romaniei), Un Boeing 767 al companiei American Airlines, avand 92 de persoane la bord, dintre care cinci teroristi, loveste primul turn World Trade Center. Etajele superioare ale cladirii sunt distruse. 17 minute mai tarziu - la ora locala 9:03 (16:03 ora Romaniei) – un al doilea Boeing 767, al companiei United Airlines, cu 65 de pasageri la bord, printre care cinci teroristi, intra in cel de-al doilea turn. Marile televiziuni ale lumii au transmis imaginile in direct. In toamna lui 2015, se vor implini 14 ani de la cele mai sangeroase atentate din istoria SUA. 19 teroristi si 2.978 de morti - dintre care 2.749 la World Trade Center - este bilantul lor.

Fotografiile au fost publicate pe contul Flicker de Arhivele Nationale ale Statelor Unite ale Americii.

 

Tensionat, Geoge Bush discuta cu Cheney, seful sau de cabinet, Andrew Card si Condoleezza Rice.


Dick Cheney ingandurat dupa ce a fost condus de echipa sa de securitate in "buncarul" Casei Albe

Fostul vicepresedinte american, Dick Cheney, urmareste cu picioarele pe birou, scenele de la World Trade Center dupa ce avioanele lovesc turnurile gemene.

Condoleezza Rice si Colin Powell, la cateva ore de la atacuri

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO