Descoperire macabra la un institut de cercetare din Munchen. S-au gasit ramasite ale experimentelor facute de Mengele

Dată publicare: 02-09-2016 22:15
Dată actualizare: 05-09-2016 06:59


Capitanul SS Josef Mengele

Intr-un institut de cercetare german s-au gasit membre si organe ale victimelor doctorilor nazisti, subiectii unor experimente macabre, realizate inclusiv de catre Josef Mengele, supranumit “ingerul mortii”.

Ramasitele au fost gasite anul trecut, in borcane, in timpul renovarii Institului Psihiatric Max Planck, din Munchen, dar cazul a fost expus publicului abia saptamana asta, relateaza Daily Mail.

In urma acestor dezvaluiri, o comisie a fost intocmita pentru a stabili in ce conditii au murit victimele. Este cunoscut faptul ca in timpul razboiului, institutul primea constant diverse membre umane de la Josef Mengele, doctorul taberei naziste din Polonia, ocupata de germani la vremea aceea. Aici a primit porecla de "Ingerul Mortii" pentru ca realiza experimente macabre pe oameni, fara sa foloseasca anestezic.

Institutul Max Planck sustine ca mostrele au fost folosite candva de catre neurologul nazist Julius Hallervorden, care a coordonat experimente pe oameni. El chiar a fost administratorul sectiei de neuropatologie a Institutului, in 1938.

Comisia de cercetatori a inceput deja sa identifice cateva victime, de la care provin mostrele. Institul a postat un mesaj pe propriul site: ”Ne simtim rusinati de aceste descoperiri si de faptul ca ele se aflau in arhiva statului. Vom actualiza site-ul cu informatii noi, pentru a oferi o transparenta totala”

Profesorul Dan Machman, Directorul Centrului International al Cercetarii Holocaustului, a declarat la un postat israelian de radio: ”Este destul de surprinzatoare aceasta descoperire, dar nu e de mirare. Stim ca s-au efectuat experimente pe oameni si ca nu au fost ascunse complet sau nu au disparut toate dovezile”.

In perioada 1940-1945, sute de creiere provenite de la victimele cu deficientr mentale sau cu problem psihiatrice, care au fost omorate in masa, au fost examinate stiintific la Institutul Kaiser Wilhem din Berlin.

Mengele si-a folosit cunostintele medicale intr-un mod bolnav, in lagarele de concentrare de la Aushwitz, unde a realizat experimente pe oameni, in calitatea de doctor al trupelor SS, intre anii 1943 si 1945.

Mengele obisnuia sa opereze fara anestezic. Era fascinat de gemeni si, se presupune, ca ar fi examinat in jur de 3000 dar, doar 100 au supravietuit.

El a fugit in America de Sud si nu a mai fost niciodata gasit, in ciuda marilor eforturi ale detectivilor particulari sau ale serviciilor secrete israeliene. A murit in 1979, din cauza unu infarct pe care l-a suferit in timp ce inota, iar 13 ani mai tarziu, cu ajutorul testelor ADN a fost indentificat.

 


 

Sursa: Daily Mail


VIDEO PROTVPLUS.RO