Descoperire macabra la un institut de cercetare din Munchen. S-au gasit ramasite ale experimentelor facute de Mengele


Ultimul update: Luni 05 Septembrie 2016 06:59
Data publicarii: Vineri 02 Septembrie 2016 22:15
Categorie: Stirileprotv iti recomanda
Capitanul SS Josef Mengele

Intr-un institut de cercetare german s-au gasit membre si organe ale victimelor doctorilor nazisti, subiectii unor experimente macabre, realizate inclusiv de catre Josef Mengele, supranumit “ingerul mortii”.

Ramasitele au fost gasite anul trecut, in borcane, in timpul renovarii Institului Psihiatric Max Planck, din Munchen, dar cazul a fost expus publicului abia saptamana asta, relateaza Daily Mail.

In urma acestor dezvaluiri, o comisie a fost intocmita pentru a stabili in ce conditii au murit victimele. Este cunoscut faptul ca in timpul razboiului, institutul primea constant diverse membre umane de la Josef Mengele, doctorul taberei naziste din Polonia, ocupata de germani la vremea aceea. Aici a primit porecla de "Ingerul Mortii" pentru ca realiza experimente macabre pe oameni, fara sa foloseasca anestezic.

Institutul Max Planck sustine ca mostrele au fost folosite candva de catre neurologul nazist Julius Hallervorden, care a coordonat experimente pe oameni. El chiar a fost administratorul sectiei de neuropatologie a Institutului, in 1938.

Comisia de cercetatori a inceput deja sa identifice cateva victime, de la care provin mostrele. Institul a postat un mesaj pe propriul site: ”Ne simtim rusinati de aceste descoperiri si de faptul ca ele se aflau in arhiva statului. Vom actualiza site-ul cu informatii noi, pentru a oferi o transparenta totala”

Profesorul Dan Machman, Directorul Centrului International al Cercetarii Holocaustului, a declarat la un postat israelian de radio: ”Este destul de surprinzatoare aceasta descoperire, dar nu e de mirare. Stim ca s-au efectuat experimente pe oameni si ca nu au fost ascunse complet sau nu au disparut toate dovezile”.

In perioada 1940-1945, sute de creiere provenite de la victimele cu deficientr mentale sau cu problem psihiatrice, care au fost omorate in masa, au fost examinate stiintific la Institutul Kaiser Wilhem din Berlin.

Mengele si-a folosit cunostintele medicale intr-un mod bolnav, in lagarele de concentrare de la Aushwitz, unde a realizat experimente pe oameni, in calitatea de doctor al trupelor SS, intre anii 1943 si 1945.

Mengele obisnuia sa opereze fara anestezic. Era fascinat de gemeni si, se presupune, ca ar fi examinat in jur de 3000 dar, doar 100 au supravietuit.

El a fugit in America de Sud si nu a mai fost niciodata gasit, in ciuda marilor eforturi ale detectivilor particulari sau ale serviciilor secrete israeliene. A murit in 1979, din cauza unu infarct pe care l-a suferit in timp ce inota, iar 13 ani mai tarziu, cu ajutorul testelor ADN a fost indentificat.

 


 

Capitanul SS Josef Mengele Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer

Sursa: Daily Mail

Polonia a adoptat o lege dura. Cum vor fi pedepsiti cei care mai vorbesc despre
Polonia a adoptat o lege dura. Cum vor fi pedepsiti cei care mai vorbesc despre "lagarele de exterminare poloneze"
Agenda secreta a lui Heinrich Himmler a fost descoperita in Rusia, dupa 70 de ani. Orororile pe care le dezvaluie documentul
Agenda secreta a lui Heinrich Himmler a fost descoperita in Rusia, dupa 70 de ani. Orororile pe care le dezvaluie documentul
VIDEO PROTVPLUS.RO
Delta Dunarii
Dezastru provocat de electrocutarea peștilor. ”S-a distrus o țară, d'apăi o baltă”
În "paradisul României", oamenii nu au şcoli, medici sau apă de băut. "Parcă e un blestem"
Prăbușirea industriei piscicole. Pescarii pleacă la salarii de zeci de ori mai mari afară
Cum a început incendiul de la Notre Dame și de ce a fost stins greu - REALITATE AUGMENTATĂ
Românii rupţi de lume, care îşi fac viaţa după orarul vaselor. "La noi şi asfaltul e bio"
Efectul înfricoșător al bombei atomice asupra unor mașini, redat în high definition. VIDEO
Premierul britanic Theresa May la o conferință de presă
Topul celor mai bune fotografii Getty ale celor mai importante evenimente din 2018
Poveste ”magică” de sărbători. Cum a fost îndeplinită dorința unui copil, de Crăciun
Cum a ajutat George Bush sistemul medical din România, imediat după căderea lui Ceaușescu
Interviu exclusiv cu miliardarul Sanjeev Gupta. Marele proiect pe care îl are pentru România
Reportaj emoționant la televiziunea Arte despre o asistentă medicală care ”salvează vieți în România”. VIDEO
CTP, despre ieșirile furioase ale Serenei Williams, în finala US Open: „I-a dat cu stadionul în cap japonezei Osaka”