Corpul de control al premierului a descoperit un revolutionar de 5 ani. "Mentionez ca eram in bratele bunicii"

Ultima actualizare: 12-02-2016 07:11
ceremonia depunerii de coroane de flori la monumentul pentru cinstirea Eroilor Revolutiei din Piata Revolutiei

O ancheta a inspectorilor guvernamentali a dus la descoperirea unui caz demn de Cartea Recordurilor: cel mai tanar luptator revolutionar din istorie.

Este vorba despre un barbat nascut in orasul Corabia si care in 1989 avea doar 5 ani. Ceea ce nu l-a impiedicat sa primeasca, in baza Legii 42/1990 (Legea pentru cinstirea eroilor-martiri si acordarea unor drepturi urmasilor acestora, ranitilor, precum si luptatorilor pentru victoria Revolutiei din decembrie 1989), atat certificat de ranit, cat si de luptator pentru victoria Revolutiei.

Omul a primit aceste titluri desi nu a prezentat un certificat medico-legal, se arata in raportul corpului de control. La dosar exista o adresa a Parchetului Militar cum ca ar fi fost ranit “in urma unei busculade” petrecute in Craiova si declaratia pe proprie raspundere a eroului, din care citam: “Pe 22 decembrie 1989 (…) Bunica m-a imbracat si am plecat impreuna spre centrul orasului (…) Din jurul meu se auzea <Jos Ceausescu, Jos dictatorul, Jos tiranul> si <victorie>. Am strigat <Victorie> si am ridicat doua degete in semn de victorie; mentionez ca eram in bratele bunicii.

Cazul sau a fost descoperit de corpul de control al premierului, in cadrul unei actiuni de documentare privind situatia indemnizatiilor platite eroilor Revolutiei si urmasilor acestora. Din 1992 si pana in 2014, aceste indemnizatii au totalizat peste 3,2 miliarde lei.

Si nu este singura problema descoperita de inspectorii guvernamentali. Luand, la intamplare, 32 de dosare, acestia au mai dat, printre altele, de un erou-martir ce s-a stins tocmai in 2005, fara nicio legatura cu ranile dobandite in decembrie ‘89 “in fesa dreapta”, si de o familie de cinci luptatori care la Revolutie “s-au interesat de starea apei potabile la Brasov”.

Raportul corpului de control dateaza din ianuarie 2015, dar abia recent a fost facut public pe site-ul Guvernului.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO