VIDEO. Descoperire neasteptata intr-o insula din Oceanul Arctic. Fosila care i-a uimit pe savanti

Ultima actualizare: 09-03-2013 07:03
insula Ellesmere

Paleontologii au descoperit in zona arctica resturile unui animal preistoric, care a trait aici in urma cu peste 3 milioane de ani. Ei au fost uimiti cand au aflat despre ce animal este vorba.

Fosilele gasite apartin unei camile cu cocoasa (dromader). Exemplarul preistoric era mult mai mare ca rudele sale din prezent, avand o inaltime de peste 3 metri.

Oamenii de stiinta spun ca dromaderul se putea adapta relativ usor vietii in mediul arctic, datorita cocoasei sale cu grasime, care acum il ajuta sa traiasca in desert.

Cele 30 de oase ale camilei preistorice au fost gasite pe insula Ellesmere, aflata in nordul arhipelagului Arctic, langa Canada, scrie Guardian.

In urma cu 3,4 milioane de ani, in aceasta zona era ceva mai cald si existau paduri. Iarna erau insa sase luni de intuneric, iar temperaturile abia treceau de 0 grade Celsius.

Fosilele gasite in cadrul unor expeditii anterioare au demonstrat ca dromaderul a aparut in America de Nord in urma cu 45 de milioane de ani si de aici a migrat in Asia, in urma cu 7 milioane de ani, trecand stramtoarea Bering.

Primele ramasite ale unei camile gigantice au fost gasite in 1913 in Yukon, cu peste 1.200 de km mai la sud de zona unde au fost gasite acum.

Perfect adaptate la viata in desert, camilele au caracteristici care le-ar permite sa traiasca si in mediul cu zapada.

Ochii lor mari inseamna o vedere foarte buna, cocoasa le asigura necesarul de grasime si energie, iar picioarele foarte late le ajuta sa mearga usor atat prin nisip, cat si prin zapada.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO