Un recif de corali spectaculos, descoperit recent, aflat deja sub amenintare. Ce l-ar putea distruge

Ultima actualizare: 28-04-2016 07:10
Amazon

Un recif unic a fost descoperit in zona de revarsare a Amazonului, in regiunea Guyanei franceze, la granita cu statul brazilian Maranhao.

Ecosistemul deosebit se afla intr-o zona dificil de observat, de aceea nu a fost descoperit pana acum putin timp. Cu toate acestea, cercetatorii suspectau existenta unui recif in aceasta regiune de peste 60 de ani.

Autorul Fabiano Thompson a declarat pentru Discovery News, ca “au fost facute studii in jurul anului 1950 care sugerau prezenta recifului, dar niciunul nu preciza exact locul, dimensiunea sau compozitia unui potential recif”.

Thompson, oceanograf si profesor de biologie marina, impreuna cu echipa sa, a explorat regiunea in care a fost descoperit reciful.

In interiorul acestuia au fost gasiti bureti imensi, mai multe tipuri de alge marine, corali si animale asociate acestora, languste si cel putin 73 de specii de pesti.

Caracteristicile speciale ale acestui ecosistem sunt absenta luminii puternice si apa bogata in sedimente, elemente neobisnuite pentru recife, in general.

Reciful proaspat descoperit este deja sub amenintarea schimbarilor climatice. Principala sursa de pericol este insa cauzata de exploatarile petroliere din zona.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO