Barack Obama ar putea anunta trimiterea de trupe suplimentare in Siria. Care va fi misiunea soldatilor

Barack Obama

 Presedintele american Barack Obama va anunta luni trimiterea pana la 250 de militari suplimentar in Siria, intr-un discurs pe care il va pronunta la Hanovra, in nordul Germaniei, relateaza AFP,  citata de Agerpres.

 'Presedintele Statelor Unite va anunta maine (luni) ca va autoriza trimiterea pana la 250 de militari suplimentar in Siria', a declarat agentiei franceze de presa, sub rezerva anonimatului, un inalt responsabil american.

Misiunea militarilor americani in Siria este de a consilia si asista gruparile rebele siriene si fortele care lupta impotriva gruparii jihadiste Statul Islamic (SI). Statul Islamic controleaza vaste teritorii in Irak si in Siria.

'Presedintele a autorizat o serie de masuri de consolidare a sprijinului pentru partenerii nostri in regiune, in special pentru fortele de securitate irakiene, precum si fortele locale siriene care lupta impotriva ISIL' (acronimul englez pentru Statul Islamic), a indicat sursa AFP.

Avand in vedere fragilizarea actuala a armistitiului in Siria, Obama a facut apel duminica la 'restabilirea' incetarii focului si a spus ca a vorbit recent despre acest subiect cu omologul sau rus Vladimir Putin.

Citește și
Barack Obama
Obama a avertizat Marea Britanie ce s-ar intamplat in cazul unui Brexit. "Negocierile ar putea dura si 10 ani"
De ce „urăște” Donald Trump Ucraina. În 2019 i-a spui lui Zelenski: „Ucraina știe multe despre asta”

'Am vorbit cu presedintele Putin la inceputul saptamanii trecute intr-o incercare de a asigura ca putem restabili incetarea focului', a declarat el intr-o conferinta de presa la Hanovra, unde a sosit duminica.

Presedintele american urmeaza sa se alature luni principalilor lideri europeni in cadrul unui minisummit consacrat in special combaterii Statului Islamic.

Cel putin 63 de civili au murit de vineri la Alep, fosta capitala economica a Siriei, in urma intensificarii raidurilor si tirurilor de artilerie dupa o perioada de acalmie relativa ca urmare a armistitiului initiat de SUA si Rusia si care a intrat in vigoare la 27 februarie.

Presiunea asupra presedintelui Obama a crescut, aliatii europeni dorind sa opreasca fluxul de refugiati din Orientul Mijlociu. Criticii sai il acuza ca nu a facut suficient pentru a opri varsarea de sange in regiune, noteaza AFP.

Presedintele american a respins, intre altele, ideea crearii unor zone de protectie in Siria pentru civili, in timp ce cancelarul german Angela Merkel evoca aceasta optiune de mai multe saptamani in fata persistarii bombardamentelor.

Articol recomandat de sport.ro
O tânără gimnastă murit la doar 17 ani. "A luat-o de lângă noi în doar 24 de ore"
O tânără gimnastă murit la doar 17 ani. "A luat-o de lângă noi în doar 24 de ore"
Citește și...
Barack Obama o lauda pe Angela Merkel pentru cum a gestionat criza imigrantilor.
Barack Obama o lauda pe Angela Merkel pentru cum a gestionat criza imigrantilor. "Ea se afla de partea buna a istoriei"

 "SUA si Uniunea Europeana trebuie sa continue negocierile privind acordul comercial transatlantic", a declarat Obama in conferinta de presa din Hanovra, acolo unde s-a intalnit cu cancelarul Germaniei.

Obama a avertizat Marea Britanie ce s-ar intamplat in cazul unui Brexit.
Obama a avertizat Marea Britanie ce s-ar intamplat in cazul unui Brexit. "Negocierile ar putea dura si 10 ani"

  Negocierile pentru un acord comercial intre Marea Britanie si SUA ar putea dura cinci pana la 10 ani, daca Marea Britanie voteaza pentru iesirea din UE, a declarat presedintele SUA, potrivit unui interviu difuzat duminica de BBC, relateaza Reuters.

Barack Obama si David Cameron,
Barack Obama si David Cameron, "sedinta" inedita pe terenul de golf. Cine a castigat partida

Dupa intrevederea de vineri, presedintele american si premierul britanic s-au intalnit sambata pe terenul de golf, in apropiere de Londra.

Recomandări
Israelul a atacat Iranul. Explozii puternice și în sudul Siriei
Israelul a atacat Iranul. Explozii puternice și în sudul Siriei

Israelul a lansat joi noapte un atac asupra Iranului, după acțiunea din weekend asupra teritoriului său. Explozii puternice s-au auzit în centrul țării, în orașul Isfahan, în apropierea unei baze militare.

Nicolae Ciucă, despre introducerea serviciului militar obligatoriu: Nu avem pregătită infrastructura necesară
Nicolae Ciucă, despre introducerea serviciului militar obligatoriu: Nu avem pregătită infrastructura necesară

Nicolae Ciucă, a declarat, joi, că România nu are pregătită infrastructura necesară pentru introducerea serviciului militar obligatoriu în următorii doi ani, el menţionând şi că "s-au dus vremurile" în care oamenii să fie aduşi cu arcanul la armată.

SUA au împiedicat prin veto aderarea la ONU a Palestinei ca stat membru cu drepturi depline
SUA au împiedicat prin veto aderarea la ONU a Palestinei ca stat membru cu drepturi depline

SUA au pus capăt joi speranţei firave a palestinienilor de a deveni membri cu drepturi depline la ONU, impunând, în mod deloc surprinzător, un veto în Consiliul de Securitate cererii palestiniene, criticată de Israel.