Roma, sarbatorita cu mare fast la aniversarea celor 2.769 de ani de existenta. 300.000 de turisti, prezenti la eveniment

25-04-2016 08:16


Roma a fost duminica asaltata de mii de gladiatori, soldati si dansatori care au anuntat cea de-a 2769-a aniversare a orasului.

Sute de turisti din intreaga tara au venit sa asiste la ziua cetatii eterne, care anul acesta a implinit o varsta cu care nu foarte multe orase se pot mandri.

Spiritul roman a reinviat odata cu cei peste 2 mii de gladiatori, legionari romani, vestale si dansatori care au defilat pe strazile Romei in costume inspirate din timpul Imperiului . Potrivit legendei, Roma a fost construita de Romulus si Remus in anul 753 inainte de Hristos. Anul acesta, capitala Romei se mandreste cu o istorie de 2769 de ani.

Localnici si turisti deopotriva asteapta an de an parada din aprilie, care marcheaza inca un an de la nasterea Cetatii Eterne. Unii vin chiar si de la mii de km distanta, spre bucuria locuitorilor, mandri ca "spiritul roman" inca mai fascineaza.

"Este minunat! Toti sunt foarte buni! Ar trebui sa avem mai multi oameni ca ei, care sa poata trai cu adevarat traditiile noastre. Am venit din Bologna special sa vedem ceremonia si suntem foarte fericiti ca suntem aici. "

Parada este condusa in fiecare an de "Dea Roma", figura mitologica a cetatii, a carei statuie se afla pe Capitoliu. Zeci de tinere concureaza pentru acest titlu, sperand sa conduca legiunile pe strazile Romei de astazi. Admirata de cateva mii de oameni de-a lungul traseului, parada a trecut prin fata faimosului Colosseum si a ruinelor Pantheonului.

"Consider ca este un lucru interesant de vazut, atrage foarte multi turisti. De exemplu, noi mergeam sa vizitam Coloseumul si ne-am oprit sa privim parada. A fost intr-adevar foarte frumos sa luam parte la acest eveniment. "

La eveniment au fost prezenti aproximativ 300.000 de oameni.

Tags: roma, cetate, eveniment,

VIDEO PROTVPLUS.RO