Un meteorit uriaş a explodat deasupra Rusiei, foarte aproape de rutele folosite de avioane
NASA a anunţat luni explozia unui meteorit în atmosfera Terrei, survenită în decembrie, şi a cărei putere a fost de zece ori mai mare decât cea a bombei atomice lansate deasupra Hiroshimei în 1945.
Explozia, detectată de sateliţii militari ai SUA, a avut loc deasupra Mării Bering, în largul peninsulei Kamceatka, o zonă îndepărtată a Rusiei.
Potrivit NASA, această explozie a fost a doua cea mai puternică de acest tip din ultimii 30 de ani, fiind al doilea cel mai mare meteorit care pătrunde în atmosfera Pământul, de la cel care a căzut în localitatea Celeabinsk (Rusia) în 2013.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
În 2013, explozia a generat o undă de şoc care a provocat aproximativ 1.500 de răniţi.
Meteoritul care a căzut în Marea Bering în decembrie a străbătut atmosfera cu o viteză de 32 de kilometri pe secundă.
Some colour views of the #meteor that flew over the North Pacific in December 2018, taken by Japan's #Himawari satellite.
The meteor is really clear here - bright orange fireball against the blue + white background!Background: https://t.co/r403SQxicZ pic.twitter.com/ctNN8zxsXb
— Simon Proud (@simon_sat) 18 martie 2019
Asteroidul a explodat la 25, 6 kilometri deasupra Terrei, cu o energie de impact de 173 kilotone, potrivit datelor NASA. Experţii au estimat că explozia a fost de zece ori mai mare decât cea provocată de bomba atomică de la Hiroshima.
Potrivit experţilor, meteoritul a urmat un traseu "nu foarte îndepărtat" de ruta folosită de avioanele comerciale care circulă între America de Nord şi Asia.