Un lup a plecat din zona radioactivă de la Cernobîl pentru prima dată. De ce este important
Accidentul nuclear din 1986, de la Cernobîl a generat o catastrofă ecologică, dar, după 3 decenii, natura pare că își revine la normal.
Recent, oamenii de știință au aflat că un pui de lup născut aici a ieşit din zona contaminată, iar evenimentul este considerat un fapt de o importanță deosebită, relatează sciencealert.com.
Și în zilele noastre zona de 4.300 de kilometri pătraţi este contaminată într-o proporţie prea mare ca să fie repopulată, însă mai multe animale sălbatice s-au adaptat foarte bine aici.
Recent, un lup tânăr s-a îndepărtat cu aproape 400 de kilometri de zona contaminată, fiind pentru prima dată când oamenii de ştiinţă ştiu despre un animal care părăseşte zona şi care alege să străbată o asemenea distanţă.
Ceea ce s-a întâmplat poate fi un indicator al felului în care animalele din zona se vor comporta pe viitor, pe măsură ce vor fi tot mai multe, şi felul în care genele care au avut parte de mutaţii se vor răspândi.
”Zona contaminată e departe de a fi o gaură neagră din punct de vedere ecologic, ea acţionând mai degrabă ca o rezervaţie pentru fauna sălbatică, ce va ajunge să ajute şi alte populaţii de animale din regiune”, a declarat Michael Byrne, de la Universitatea Missouri din Columbia.
CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!
Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!