Studiu: Ce se intampla cu tinerii care stau la calculator si se joaca ore intregi jocuri violente precum Call of Duty


Ultimul update: Duminica 12 Martie 2017 00:28
Data publicarii: Joi 09 Martie 2017 14:03
Categorie: Stiri Stiinta
Call of Duty

Oamenii de stiinta au studiat creierele a 15 persoane pasionate de jocurile pe calculator, pentru a vedea daca jocurile au vreo influenta asupra comportamentului lor.

Astfel, rezultatele acestui studiu - citat de

The Independent

- arata ca cei care se joaca ore intregi, in mod obsesiv, jocuri precum Call of Duty, nu sufera de reducerea empatiei fata de persoanele din jurul lor.

Specialistii din Germania au aratat "imagini provocative emotional" la 15 gameri, in timp ce creierele acestora erau monitorizare de un aparat MRI.

Ei au constatat ca nu exista nicio diferenta intre raspunsurile standard ale mintilor unui alt grup si acestia. Si, pentru a evita efectele pe termen scurt, jucatorii nu au mai stat la calculator cu 3 ore inainte de efectuarea testelor.

Oricum, oamenii de stiinta au avertizat ca, pentru a se observa efectele pe termen lung ale jocurilor video, ar fi nevoie "de o stimulare mai mare" decat cea a imaginilor folosite acum.

Conform unei teorii numita "Modelul de Agresiune Generala", se presupune ca cei care joaca astfel de jocuri un timp mai indelungat are drept efect desensibilizarea lor la violenta.

 

Sursa: The Independent

VIDEO PROTVPLUS.RO