Raport alarmant: unele zone ale globului vor deveni teritorii nepopulate

Dată publicare: 13-11-2011 10:38
Dată actualizare: 18-10-2012 11:45


seceta

Valuri de canicula in Europa, seceta in Africa si inundatii devastatoare in insule. Aceste fenomene climatice extreme vor deveni curand o obisnuinta, anunta un raport privind evolutia climei.

Raportul Grupului interguvernamental facut de experti pentru evolutia climatului (Giec) scrie ca multe zone ale globului vor deveni in curand nelocuite si nelocuibile, iar populatia va fi obligata sa emigreze in alte regiuni, mai primitoare.

Astfel, Europa de Vest va fi din ce in ce mai afectata de canicula, in special tarmurile Marii Mediterane, potrivit Mediafax.

Prin urmare, vara “ucigasa” a anului 2003, cand 70.000 de oameni au murit din cauza caldurii, va deveni o vara obisnuita, spre jumatatea acestui secol.

Statele Unite si zona Marii Caraibelor vor fi lovite tot mai des de uragane puternice. Furtunile vor afecta si Asia de Sud.

Micile state insulare vor fi afectate de inundatii, de cresterea nivelului marii si de poluarea apei.

In Africa de Vest, unde populatia sufera deja de foamete, seceta va face si mai multe victime.

Temperatura media a planetei a crescut cu 1 grad in secolul trecut, iar oamenii de stiinta se asteapta la o alta crestere devastatoare de 1- 5 grade Celsius pana in 2100.

Sursa: Mediafax


VIDEO PROTVPLUS.RO