Pregatiri pentru primul voiaj uman pe Marte. Vesta care sa ii protejeze pe astronauti de radiatiile solare se afla in teste

Ultima actualizare: 10-03-2017 06:52

O vesta speciala, menita sa ii protejeze pe astronauti de radiatiile solare atunci cand vor ajunge pe Marte, urmeaza sa fie testata de compania producatoare din Israel, NASA si Agentia Spatiala Europeana.

Primele teste vor avea loc anul viitor, in timpul unui zbor al unei capsulei spatiale care urmeaza sa fie plasata pe orbita Lunii. Vesta ii va proteja pe astronauti impotriva radiatiilor solare extrem de puternice, care ar putea distruge tesuturile corpului uman.

Astronautii care ajung pe orbita Pamantului, precum cei de pe Statia Spatiala Internationala, nu se confrunta cu acelasi risc pentru ca sunt protejati de campul magnetic al Pamantului. Vesta de protectie va fi prinsa de un manechin care va fi echipat cu un dispozitiv ce masoara absorbtia radiatiilor solare. Un alt manechin va fi plasat in aceeasi cabina, fara sa fie aparat de vesta, iar rezultatele vor fi comparate la intoarcerea pe Pamant. NASA intentioneaza sa trimita un echipaj de astronauti spre planeta Marte prin 2030.
 

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO