OMS avertizeaza asupra aparitiei unei superbacterii ce produce gonoree. Nu exista inca niciun tratament impotriva ei

Ultima actualizare: 10-07-2017 07:49
cultura de bacterii
iStock

Organizatia Mondiala a Sanatatii avertizeaza asupra riscurilor uriase produse de evolutia bacteriilor ce dau boli cu transmitere sexuala.

Potrivit OMS, sexul oral este principalul vinovat pentru aparitia unor superbacterii extrem de rezistente, care au evoluat in faringele suferinzilor de gonoree. Acestea sunt practic imune la antibiotice, deoarece au dezvoltat aceasta rezistenta in cursul tratamentelor impotriva infectiilor din gat.

Medicii spun ca superbacteriile s-au raspandit pe scara larga nu doar in tarile sarace, ci si in Statele Unite, mai ales in randul cuplurilor gay. Studiul a fost facut pe 77 de tari, iar in 3 cazuri – Franta, Japonia si Spania – infectiile s-au dovedit complet netratabile

“Situatia este sumbra”, afirma dr. Manica Balasegaram de la Centrul Global pentru studiul Antibioticelor, citata de BBC. „La ora actuala, exista doar 3 medicamente eficiente impotriva noii tulpini gonoreei si toate trei sunt abia in stadiul de dezvoltare”.

OMS crede ca ar putea fi nevoie de un vaccin impotriva acestei maladii cu transmitere sexuala. Medicii sustin ca, de la introducerea penicilenei,gonoreea a evoluat, dezvoltand rezistenta la fiecare generatie de antibiotice care au aparut.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO