Oamenii de ştiinţă germani au reuşit să facă şoareci paralizaţi să meargă din nou
Oamenii de ştiinţă germani au reuşit să facă şoareci paralizaţi după leziuni la nivelul coloanei vertebrale să meargă din nou, restabilind o legătură neuronală considerată până acum ireparabilă la mamifere, informează Reuters.
Leziunile la nivelul coloanei vertebrale la oameni, deseori cauzate de accidente în trafic sau sport, cauzează paralizie pentru că nu toate fibrele nervilor care conduc informaţia între muşchi şi creier sunt capabile să se regenereze, conform News.ro.
Cercetătorii de la Universitatea Ruhr din Bochum au reuşit să stimuleze celulele nervoase la şoareci paralizaţi pentru a se regenera folosind o proteină concepută.
Alegeri 2024
15:07
BEC a retras materialele online ale unui candidat. Ce regulă importantă nu a respectat și care a fost reacția lui
14:21
Câți bani vor câștiga membrii secțiilor de votare la alegeriile parlamentare și prezidențiale. Sumele pe care le vor încasa
12:32
Cine poate deveni președintele României. Ce prevede Constituția
11:25
Cum și unde pot vota românii la alegerile prezidențiale. Ce trebuie să ai la tine când mergi la secția de vot
„Ce e special la studiul nostru e că proteina nu este folosită doar să stimuleze acele celule nervoase care o produc, ci este transportată mai departe (în creier)”, a declarat Dietmar Fischer, şeful echipei, pentru Reuters.
„În acest fel, cu o relativ mică intervenţie, stimulăm un mare număr de nervi pentru a se regenera şi acesta este motivul pentru care şoarecii pot merge din nou”.
Rozătoarele paralizate care au primit tratamentul, a mai spus el, au început să meargă după două până la trei săptămâni.
Tratamentul implică injectarea purtătorilor de informaţie genetică în creier pentru a produce proteina numită hyper-interleukin-6, potrivit site-ului universităţii.
Echipa de cercetători investighează acum dacă tratamentul poate fi îmbunătăţit.
„Trebuie să vedem dacă metoda noastră funcţionează la mamifere mai mari. Ne gândim la porci, câini sau primate, de exemplu”, a adăugat Fischer.
„Apoi, dacă funcţionează acolo, trebuie să ne asigurăm că tratamentul este sigur pentru oameni de asemenea. Dar asta va dura, cu siguranţă, mulţi, mulţi ani”, a conchis el.