Primul restaurant care oferă carne de pui obţinută în laborator. Cine s-a oferit să o încerce

carne de pui produsă în laborator
Hampton Creek/Eat Just

Restaurantul american "Eat Just" din Singapore este primul din lume care a servit feluri de mâncare din carne de pui obţinută în laborator.

Carne de pui crescută în laborator a fost servită pentru prima dată sâmbătă într-un restaurant din Singapore, o etapă istorică pentru producătorii săi care speră să reducă amprenta de carbon lăsată de consumul de carne pe planetă, relatează AFP.

La începutul lunii decembrie, Singapore şi-a dat acordul pentru ca start-upul american Eat Just să poată să comercializeze carnea sa de pui crescută în laborator, firma susţinând că este prima aprobare a unui organism de reglementare pentru aşa-numita "carne curată" care nu provine de la animale sacrificate.

Miercuri, Eat Just a anunţat prima sa vânzare comercială în restaurantul 1880 dintr-un cartier luxos din Singapore.

Sâmbătă seara, restaurantul a servit această carne produsă în laborator unor tineri cu vârste cuprinse între 14 şi 18 ani, invitaţi la această lansare datorită "angajamentului lor de a construi o planetă mai bună".

Citește și
Carne de pui crescută în laborator
Singapore, prima ţară din lume care a aprobat carnea artificială. Un nugget costă 50 de dolari

La această cină "istorică" jurnaliştii nu au avut acces din cauza pandemiei de COVID-19.

Servirea acestei cărni artificiale este "o etapă revoluţionară în lupta împotriva schimbărilor climatice şi a aprovizionării populaţiei mondiale fără a afecta planeta", a declarat fondatorul restaurantului 1880, Marc Nicholson.

Pentru fondatorul Eat Just, Josh Tetrick, această premieră "ne aduce mai aproape de o lume în care majoritatea cărnii pe care o consumăm nu va necesita distrugerea unei singure păduri, mutarea unui singur habitat animal sau utilizarea unei singure picături de antibiotic".

Consumul de carne la nivel mondial este aşteptat să crească cu 70% până în 2050, iar carnea artificială ar putea satisface în curând o parte din această cerere, potrivit start-upului american Eat Just.

Citește și...
Secretul cârnaților de Crăciun
Secretul cârnaților de Crăciun "de colecţie". Cât costă un kilogram

Cârnații au locul lor pe masa de Crăciun. Dar, alături de cei românești, cu carne de porc, slănină, usturoi şi condimente, găsim mai nou și cârnați pregătiți după rețete europene.

Singapore, prima ţară din lume care a aprobat carnea artificială. Un nugget costă 50 de dolari
Singapore, prima ţară din lume care a aprobat carnea artificială. Un nugget costă 50 de dolari

Singapore şi-a dat acordul pentru ca start-upul american Eat Just să poată să comercializeze carnea sa de pui crescută în laborator, transmite Reuters.

Carnea de porc va fi mai ieftină de Crăciun. În toată Europa este excedent de carne
Carnea de porc va fi mai ieftină de Crăciun. În toată Europa este excedent de carne

Vedeta mesei de Crăciun carnea de porc va fi mai ieftină anul acesta. Prețul a scăzut cu un sfert o veste bună pentru gurmanzi, dar tristă pentru fermieri care în condițiile pandemiei nu mai au unde să-și plaseze marfa.

Recomandări
România va avea un vârf de creștere economică de 5% în 2025. Când va ajunge salariul mediu net peste 5.400 lei
România va avea un vârf de creștere economică de 5% în 2025. Când va ajunge salariul mediu net peste 5.400 lei

România va atinge un vârf de creştere economică în anul 2025, când avansul PIB este estimat la 5%, potrivit Raportului privind situaţia macroeconomică pe anul 2023 şi proiecţia acesteia pe anii 2024 - 2026.

Turcia lansează o nouă amenințare împotriva Greciei: Dacă Atena nu vrea pace, Ankara va face tot ce este necesar
Turcia lansează o nouă amenințare împotriva Greciei: Dacă Atena nu vrea pace, Ankara va face tot ce este necesar

Ministrul de Externe al Turciei a declarat că Ankara "va face tot ce este necesar" pentru a împiedica Grecia să militarizeze insulele din Marea Egee.

Magda Pălimariu arată impecabil la patru luni după ce a devenit mămică. Ce nume inedit a ales pentru fiul ei
Magda Pălimariu arată impecabil la patru luni după ce a devenit mămică. Ce nume inedit a ales pentru fiul ei

Magda Pălimariu arată impecabil la patru luni după ce a devenit mămică. Ce nume inedit a ales pentru fiul ei