Misterul construcției piramidelor ar putea fi dezvăluit. Detaliul descoperit de arheologi
Arheologii sunt cu un pas mai aproape de a descifra misterul construcției piramidelor, după o descoperire întâmplătoare într-o veche carieră egipteană.
Cercetătorii care studiau vechile inscripții au descoperit o rampă cu scări și o serie de gropi adânci, ceea ce sugerează că transportarea blocurilor uriașe de piatră folosite pentru a construi monumentele a putut fi încheiată mai repede decât se credea anterior.
În timp ce teoria, potrivit căreia vechii egipteni au folosit rampele pentru a muta pietrele, a fost deja prezentată, structura găsită de echipa anglo-franceză, care datează din perioada în care a fost construită Marea Piramida din Giza, este semnificativ mai abruptă decât cele cunoscute deja.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Constructorii din acea perioadă au reușit să include orificii în ambele părți ale rampei pentru a muta blocurile de piatră mai ușor, în timp ce muncitorii formau un sistem de scripete.
„Sistemul pe care l-am descoperit ar permite mai multor persoane să exercite forța asupra blocurilor de piatră, la un moment dat, ceea ce înseamnă că blocurile au fost mutate mai rapid", a declarat dr. Roland Enmarch, lector la Universitatea din Liverpool.
El a mai adăugat că inscripțiile și cariera de alabastru pe care le-a studiat, fuseseră cunoscute de mai mult timp de egiptologi, fiind descoperite inițial de Howard Carter – cel care a descoperit și mormântului lui Tutankhamun.
Potrivit inscripțiilor, au reușit să dateze rampa în jurul epocii faraonului Cheops, care a construit Marea Piramidă. Deși nu există nici o dovadă că metoda a fost folosită pentru a construi acest monument, Enmarch a declarat că tehnica era deja cunoscută și folosită, în acel moment, în Egipt.
Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!
CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!