Impresionantul mormânt al unui demnitar din antichitate, deschis pentru prima dată publicului. Turiștii, fascinați


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Duminica 09 Septembrie 2018 08:27
Categorie: Stiri Stiinta
mormant Egipt

Pentru prima dată publicul poate vizita, în Egipt, impresionantul mormânt al unui demnitar din antichitate. Situl, aflat în interiorul unei piramide, a fost deschis după lungi și minuțioase lucrări de restaurare.

"Este un mormânt vechi de 4.300 de ani. A fost descoperit în 1940, dar acum va fi deschis pentru prima dată pentru public."

Acolo pare să fi fost înhumat, cu onoruri aproape demne de un faraon, un înalt oficial regal din perioada dinastiei a şasea, identificat ca 'Mehu', a spus ministrul egiptean al antichităţilor.

La ceremonia care a marcat deschiderea sitului pentru public a participat şi predecesorul actualului ministru, responsabil cu comorile inestimabile ale Egiptului.

ZAHI HAWASS, FOST MINISTRU AL ANTICHITĂȚILOR: "A fost o persoană importantă, fost vizir, șef al judecătorilor, dar și un fel de director al palatului regal. A fost înhumat alături de fiul și de nepotul lui. Mormântul este unic prin dimensiuni și decorațiunile care înfățișează minunate scene din viața de zi cu zi. Cea mai importantă scenă interioară înfățișează "cununia" dintre doi crocodili."

În alte imagini pictate pe pereţi, marele vizir este înfăţişat la vânătoare în jungla sau la pescuit, în timp ce supuşii aduna recolta ori pregătesc mâncarea, dar sunt reprezentaţi şi în momente de destindere, când ascultă muzică sau dansează.

Mormântul aflat într-o piramidă de la Ghiza are șase încăperi, unite printr-un coridor îngust.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO