Marturia care schimba o prejudecata: "teoriile despre extraterestri sunt gresite"

film extraterestri

Teoriile ilustrate in multe filme despre extraterestri, care prezinta agresivitatea lor, sunt gresite, sustine sefa proiectul SETI, destinat cautarii vietii pe alte planete.

Jill Tarter, care a anuntat ca se va retrage din functia de director al proiectului SETI (Search for Extra-Terrestrial Intelligence este o organizatie non-profit care primeste finantare si de la guvernul SUA, colaboreaza cu NASA, iar angajatii sunt oameni de stiinta), crede ca extraterestrii care vor lua legatura cu noi nu vor fi deloc rau intentionati.

Ea spune ca aceste fiinte vor fi mult prea evoluate ca sa aiba scopuri atat de limitate cum ar fi sa ne transforme in sclavi sau sa ne manance, scrie Daily Mail.

Vor fi mai curand exploratori, nu cuceritori si cu siguranta noi nu vom fi prima civilizatie extraterestra pe care o vor intalni acestia.

Filmele SF cu extraterestri rai spun mai multe despre noi decat despre EI”, declara Jill Tarter.

Ea a lucrat timp de 35 de ani in cadrul SETI si isi va continua cercetarea in domeniu. Jill este atat de convinsa ca are dreptate incat nu ezita sa-l contrazica pe celebrul astrofizician Stephen Hawking, care a declarat recent ca extraterestrii ar fi interesati sa ne colonizeze planeta.

Vezi cum arata extraterestrii in viziunea celui mai destept om din lume

“Daca vor putea ajunge aici, inseamana ca tehnologia lor este suficient de evoluata ca sa nu mai aiba nevoie de sclavi sau de hrana, ori de planete pe care sa le cucereasca”, precizeaza ea.

Prin urmare, atunci cand vom avea primul concat cu extraterestri, nu avem motive de teama. Vor veni ca sa exploreze, sa ne cunoasca, nu sa ne distruga, continua Tarter.

Multe dintre filmele SF, cum ar fi Battleship, Green Hornet sau The Day the Earth Stood Still au avut printre consultanti un specilasit de la SETI, astronomul Seth Shostak.

El spune ca regizorii nu sunt interesati de noile ipoteze privind scopul sau comportamentul posibil extraterestrilor, ci de detalii tehnice, cum ar fi armele pe care le-ar putea folosi acestia.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
Citește și...
Acuzatii dure la adresa NASA.
Acuzatii dure la adresa NASA. "Ne ascund existenta extraterestrilor. Am dovada video"

NASA are ceva de ascuns. Este convingerea unui american care sustine ca a gasit dovada existentei extraterestrilor.

"Extraterestrii" par sa existe in Marea Alba. Rusii au surprins viata din apele reci in premiera

GALERIE FOTO. Marea Alba este situata in interiorul Marii Barent, in nord-vestul coastei Rusiei. Apele sale sunt reci si aparent lipsite de viata.

"Am fost rapit de extraterestri". Interviuri senzationale cu persoane contactate de alte civilizatii

Un jurnalist american a realizat mai multe interviuri cu persoane care pretind ca au fost rapite de extraterestri. “Eu nu incerc sa  ofer raspunsuri, doar las oamenii sa-si spuna povestea”.

Recomandări
Analiștii militari, despre răspunsul Israelului la atacul cu drone de sâmbătă: „Limitat și strict simbolic”
Analiștii militari, despre răspunsul Israelului la atacul cu drone de sâmbătă: „Limitat și strict simbolic”

Limitat și strict simbolic, așa califică experții răspunsul Israelului la atacul iranian de sâmbătă. Acțiunea a vizat o bază militară de lângă Isfahan. în vecinătatea unor instalații nucleare.

Cîrstoiu, întrebat dacă Ciolacu şi Ciucă i-au cerut să se retragă: Nici vorbă. Probabil că va fi o discuţie luni
Cîrstoiu, întrebat dacă Ciolacu şi Ciucă i-au cerut să se retragă: Nici vorbă. Probabil că va fi o discuţie luni

Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, a negat informaţiile că liderii coaliţiei, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, i-au cerut să se retragă din cursă, dar a precizat că va avea o discuţie cu aceştia, probabil luni.

Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă
Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă

Un nou episod de vreme rea, cu grindină și polei, îi pune în dificultate pe șoferi. Un bărbat și-a pierdut viața într-un accident produs în județul Sibiu.