Marturia care schimba o prejudecata: "teoriile despre extraterestri sunt gresite"

Ultima actualizare: 28-07-2012 00:24
film extraterestri

Teoriile ilustrate in multe filme despre extraterestri, care prezinta agresivitatea lor, sunt gresite, sustine sefa proiectul SETI, destinat cautarii vietii pe alte planete.

Jill Tarter, care a anuntat ca se va retrage din functia de director al proiectului SETI (Search for Extra-Terrestrial Intelligence este o organizatie non-profit care primeste finantare si de la guvernul SUA, colaboreaza cu NASA, iar angajatii sunt oameni de stiinta), crede ca extraterestrii care vor lua legatura cu noi nu vor fi deloc rau intentionati.

Ea spune ca aceste fiinte vor fi mult prea evoluate ca sa aiba scopuri atat de limitate cum ar fi sa ne transforme in sclavi sau sa ne manance, scrie Daily Mail.

Vor fi mai curand exploratori, nu cuceritori si cu siguranta noi nu vom fi prima civilizatie extraterestra pe care o vor intalni acestia.

Filmele SF cu extraterestri rai spun mai multe despre noi decat despre EI”, declara Jill Tarter.

Ea a lucrat timp de 35 de ani in cadrul SETI si isi va continua cercetarea in domeniu. Jill este atat de convinsa ca are dreptate incat nu ezita sa-l contrazica pe celebrul astrofizician Stephen Hawking, care a declarat recent ca extraterestrii ar fi interesati sa ne colonizeze planeta.

Vezi cum arata extraterestrii in viziunea celui mai destept om din lume

“Daca vor putea ajunge aici, inseamana ca tehnologia lor este suficient de evoluata ca sa nu mai aiba nevoie de sclavi sau de hrana, ori de planete pe care sa le cucereasca”, precizeaza ea.

Prin urmare, atunci cand vom avea primul concat cu extraterestri, nu avem motive de teama. Vor veni ca sa exploreze, sa ne cunoasca, nu sa ne distruga, continua Tarter.

Multe dintre filmele SF, cum ar fi Battleship, Green Hornet sau The Day the Earth Stood Still au avut printre consultanti un specilasit de la SETI, astronomul Seth Shostak.

El spune ca regizorii nu sunt interesati de noile ipoteze privind scopul sau comportamentul posibil extraterestrilor, ci de detalii tehnice, cum ar fi armele pe care le-ar putea folosi acestia.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO