Lumina ultravioletă poate ucide coronavirusul. Cum putem folosi becurile în lupta cu Covid-19

15-12-2020 19:28


LED

Lumina ultravioletă poate ucide coronavirusurile și ar putea fi încorporată în sistemele de aer condiționat pentru a steriliza încăperile, spun oamenii de știință.

 

S-a descoperit că lumina ultravioletă distruge coronavirusurile, inclusiv pe cel care provoacă Covid-19, dar acesta este primul studiu de acest gen care arată că luminile UV din LED-uri sunt, de asemenea, eficiente.

O profesoară de la Universitatea Tel Aviv din Israel consideră că becurile ar putea reprezenta o metodă ușoară, rapidă și ieftină de dezinfecție.

Cu toate acestea, sistemele de dezinfecție bazate pe becuri cu LED pot fi instalate în sistemul de ventilație și în aparatul de aer condiționat, de exemplu, și sterilizează aerul.

„Am descoperit că este destul de simplu să ucizi coronavirusul folosind becuri LED care radiază lumină ultravioletă. Am ucis virusurile folosind becuri LED mai ieftine, care consumă puțină energie și nu conțin mercur ca becurile obișnuite”, a mai adăugat aceasta.

Cercetătorii au descoperit că 265 nanometri (nm) unde de lumină au fost cele mai eficiente în uciderea virusului, dar becurile cu o lungime de undă de 285 nm, care se găsesc mai ușor, au fost aproape la fel de eficiente.

În mai puțin de 30 de secunde, lumina de 285 nm este capabilă să distrugă 99,9% din toți agenții patogeni, potrivit studiului.

Sursa: Daily Mail


VIDEO PROTVPLUS.RO