Ca într-un film SF, carnea produsă în laborator ar putea să ajungă anul acesta în restaurantele din SUA
Chiar dacă sună... ca un scenariu SF, carnea produsă în laborator ar putea să ajungă până la sfârșitul anului în restaurantele și magazinele din Statele Unite.
Este o alternativă mult mai prietenoasă cu mediul, spun și cercetătorii unui institut britanic.
Ei le recomandă autorităților să încurajeze acest tip de producție de carne, spre supărarea fermierilor.
Alegeri 2024
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
19:26
Au fost tipărite 5,6 milioane de buletine de vot pentru referendumul din București. Care este condiția pentru a fi validat
19:14
Cum votăm la prezidențiale, în țară și în străinătate. Cei care nu sunt în localitatea de reședință pot vota la orice secție
19:05
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
Este puțin probabil ca aceste eprubete să vă stârnească în vreun fel apetitul. Însă experimente ca acesta, în care, din celule animale se poate "crește" carnea, în laborator, se fac de ani de zile.
O companie olandeză, care face cercetări de ani de zile în acest domeniu, a prezentat un burger astfel obținut în 2013 și speră ca, în 3 ani, produsul să ajungă în magazine.
Inițiativele de acest fel sunt încurajate de un raport al institutului britanic Adam Smith, care recomandă că țara să treacă, într-un viitor apropiat, la consumul de carne obținută în laborator.
În primul rând, pentru că este mai prietenoasă cu mediul. Ar reduce cu 96% emisiile de gaze cu efect de seră și ar "elibera" un număr uriaș de terenuri folosite pentru creșterea animalelor.
Cercetător: ”Putem produce cantitatea de carne care este prelucrată în fabrici, folosind doar 1% din terenurile pe care le utilizăm acum. Așa că da, este sustenabil și foarte prietenos cu mediul".
Multe asociații ale fermierilor sunt, evident, împotriva acestei practici, care le-ar amenința existența. Nici publicul britanic nu pare ușor de convins: ”Nu aș avea încredere în niciun produs crescut într-un laborator. Nu m-aș simți confortabil...”
”Am multe zile în care mănânc o dietă vegană și nu mănânc deloc carne. Ar fi ceva grozav, sunt foarte curioasă"
Carnea produsă în laborator va ajunge în magazine într-un viitor nu tocmai îndepărtat.
O companie din Statele Unite intenționează să le-o ofere clienților până la sfârșitul acestui an.
CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!
Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!