Au murit facand sex acum 50 de milioane de ani. Descoperirea i-a impresionat pe oamenii de stiinta
Este pentru prima data cand fosilele unor vertebrate au fost surprinse intr-o ipostaza intima, la mai bine de 50 de milioane de ani de la momentul actului in sine.
Imaginile impresionante pot fi vazute pe www.dailymail.co.uk
Noua perechi de fosile, cele de femela fiind identificate dupa coada lor scurta, au fost gasite in groapa Messel, langa Darmstadt, Germania.
Alegeri 2024
11:57
Ce salariu are președintele României. Unde se situează Klaus Iohannis față de alți șefi de stat din Europa
11:43
Alegeri prezidențiale 2024, programe electorale. Candidații promit „lapte și miere”, deși puterea președintelui este limitată
11:05
LIVE TEXT Alegeri prezidențiale 2024 | A început votul în diaspora. Câți români au votat până acum. Harta secțiilor de votare
10:04
De ce relațiile României cu Ucraina și Rep. Moldova s-ar putea înrăutăți după alegeri. Semnalul de alarmă tras de Politico
Specialistii cred ca aceste cupluri de testoase au fost rapuse de gazele emanate dintr-un crater vulcanic.
Doctorul Walter Joyce de la Universitatea din Tuebingen, Germania, a declarat ca respectivele broaste testoase reprezinta speciile pe cale de disparitie cunoscute sub numele de Allaeochelys crassesculpta.
Dovezile anatomice au aratat ca fiecare cuplu continea un mascul si o femela.
"Am demonstrat pentru prima data ca toate cuplurile contin un mascul si o femela”, a declarat Joyce.
Specialistii considera ca acele gaze vulcanice au fost emise din timp in timp si au provocat moartea multor animale.
"Am gasit pentru prima data perechi de fosile de broasca testoasa care au pierit in timpul copulatiei. In opinia noastra este plauzibil faptul ca aceste cupluri ar inota in mod activ, iar in momentul imperecherii ele ingereaza gazele otravitoare emanate din crater", a declarat specialistul.
"Credem ca broastele testoase au murit in timpul copulatiei, dupa ce pielea lor a inceput sa absoarba otrava in timp ce se scufundau in imbratisarea lor in adancurile lacului", a mai spus acesta.
In urma cu 50 de milioane de ani, groapa Messel cuprindea o serie de lacuri mari, inconjurate de paduri sub-tropicale care au creat mediul ideal pentru diverse forme de viata.
Groapa are o capacitate de conservare incredibila. Aceasta include peste 10.000 de specii de pesti, insecte fosilizate, o serie de mamifere mici, inclusiv cai pitici sau lilieci.
Groapa Messel a fost declarat sit al patrimoniului UNESCO in decembrie 1995.