Dinozaurii sunt vinovati pentru incalzirea globala. Cercetatorii, "asfixiati" de cele aflate
Cercetatorii din Marea Britanie au ajuns la concluzia ca “gazele” emanate de catre dinozauri au contribuit semnificativ la incalzirea globala.
Acestia au calculat emisiile degajate de sauropozi, inclusiv pe cele ale brontozaurilor si au ajuns la concluzia ca intreaga populatie de dinozauri emana 520 de milioane de tone de gaz anual. Acest lucru ar putea fi unul din principalele cauze ale incalzirii globale de acum 150 de milioane de ani.
Dr. Wilkinson, profesor la Universitatea John Moore din Liverpool, impreuna cu colaboratorii de la Universitatea din Londra si Universitatea din Glasgow au publicat aceste rezultate in revista “Current Biology”, citata de BBC.
Acesta a declarat ca “Cu toate ca lumea, cand aude aceasta poveste, considera dinozaurii responsabili de aceasta problema, adevaratii vinovati sunt microbii care traiesc in intestinele lor si care produc metanul”.
Gazul metan are proprietatea de a absorbi radiatiile infrarosii ale soarelui, retinandu-l in atmosfera, determinand astfel cresterea temperaturilor.
Studiile precedente au aratat ca in Era Mezozoica temperatura medie de pe Pamant era cu 10 grade Celsius mai mare.
Emisiile de metan in prezent sunt estimate la 500 de milioane de tone pe an, provenind de la surse naturale, precum animalele salbatice si de la activitatile oamenilor de tipul productiei de carne sau de lactate.