Descoperire istorică în Italia. Ce au găsit niște grădinari care curățau un zid

Ultima actualizare: 17-01-2020 20:03
zid
iStock

Un tablou furat acum 20 de ani şi regăsit din întâmplare în urmă cu cinci săptămâni la Piacenza, în nord-vestul Italiei, este un original Gustav Klimt, a indicat vineri un magistrat însărcinat cu ancheta, precizează AFP.

"Cu mare emoţie pot să vă spun că tabloul regăsit este autentic", a declarat Ornella Chicca în timpul unei conferinţe de presă.

În februarie 1997, atunci când muzeul din Piacenza La Galerie Ricci Oddi a fost închis pentru lucrări de renovare, tabloul intitulat "Portrait of a Lady" a fost furat fără a lăsa urme.

La 10 decembrie, grădinarii care curăţau zidul extern al muzeului l-au găsit din întâmplare. Îndepărtând iedera, o uşă de aerisire metalică a căzut şi au descoperit o adâncitură care conţinea tabloul pe sasiu, dar fără ramă.

Directorul muzeului, Massimo Ferrari, a indicat din primele zile după descoperire că au existat "semnale pozitive" cu privire la autenticitatea operei.

Pentru o primă autentificare, "mai mult decât orice altceva, am privit în spatele tabloului pentru că acolo există garnituri de ceară unde se aplică ştampila muzeului", a explicat Ferrari, subliniind că spatele unui tablou este "mult mai dificil de reconstruit (decât faţa), chiar şi pentru falsuri".

"Portrait of a Lady", un tablou de 55x65 cm, realizat în 1916-1917 de Gustav Klimt, a fost în centrul atenţiei în 1996, pe când o studentă la istoria artei, Claudia maga, a contribuit la descoperirea faptului că sub primul portret se afla un altul.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO