Descoperire arheologica efectuata in urma unor sapaturi in zona unui spital antic din Cambogia. Ce au descoperit specialistii

Ultima actualizare: 05-08-2017 22:35
Complexul templului Angkor din Cambogia.
Getty

Arheologii au descoperit o statueta de circa 2 metri inaltime, in timp ce efectuat sapaturi in zona unui spital antic din Cambogia.

  Descoperirea i-a determinat pe arheologi sa considere ca statueta dateaza de pe vremea fondarii spitalului antic, din complexul templului Angkor din Cambogia.

Statueta are o intaltime de aproximativ 2 metri si se banuieste ca ar data de al sfarsitul secolului XII-lea, sustine Long Kosal, purtatorul de cuvant al Autoritatii Apsara, agentia de stat insarcinata cu administrarea complexului.

Complexul arheologic Angkor este inscris in patrimoniul mondial si reprezinta o destinatie preferata de vacanta pentru foarte multi turisti.

Arheologii si expertii din Cambodgia de la Institutul de Studii din Asia de Sud-Est au descoperit ca statuia a fost ingropata 40 de centimetri sub pamant, sub un spital construit in timpul domniei regelui Jayavarman VII.

Agentia locala de presa a declarat ca bratele si picioarele statuii de gresie s-au rupt, in schimb, motivele inserate pe corp si capul "raman frumoase" in ciuda trecerii veacurilor

In plus, expertii sunt de parere ca statuia ar fi putut fi un paznic simbolic al spitalului.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO