Copilul care a rezolvat o problema veche de 350 ani nu mai e genial, pentru ca problema nu a existat
In urma cu aproximativ o luna, presa internationala anunta ca un pusti de 16 ani din Germania reusea sa rezolve o problema de matematica veche de 350 de ani.
Mai mult, problema de matematica ce le-a dat batai de cap expertilor din domeniu in tot acest timp ar fi fost emisa chiar de marele Newton.
La acea vreme, ziarele din Germania, Anglia si Statele Unite scriau ca Shouryya Ray, un baiat de 16 ani, a reusit sa determine cum se calculeaza in mod exact traiectoria unui proiectil aflat sub efectul gravitatiei si care intampina rezistenta aerului.
Alegeri 2024
11:57
Ce salariu are președintele României. Unde se situează Klaus Iohannis față de alți șefi de stat din Europa
11:43
Alegeri prezidențiale 2024, programe electorale. Candidații promit „lapte și miere”, deși puterea președintelui este limitată
11:05
LIVE TEXT Alegeri prezidențiale 2024 | A început votul în diaspora. Câți români au votat până acum. Harta secțiilor de votare
10:04
De ce relațiile României cu Ucraina și Rep. Moldova s-ar putea înrăutăți după alegeri. Semnalul de alarmă tras de Politico
La o luna de la aparitia informatiilor, un profesor de matematica din Dresda a dat peste cap reusita copilului genial de 16 ani, anuntand intr-o scrisoare emisa catre Huffington Post ca problema veche de 350 de ani nu a existat niciodata si a fost de fapt un mit.
Rezolvarea problemei ramane un fapt exceptional, insa premiul luat de acest copil pentru ca a rezolvat o problema emisa de Newton acum 350 de ani nu are o baza reala.
"Ideea este ca nu lipseste ceva din analiza lui Ray, dar nu a existat niciodata o problema "ridicata de Newton". De altfel, metodele lui Ray sunt remarcabile si exceptionale pentru un elev de liceu, dar "standard" pentru matematicieni de profesie", a afirmat intr-o scrisoare emisa catre Huffington Post profesorul de matematica Jürgen Voigt, de la Universitatea din Dresda.
Familia lui Ray s-a mutat in Germania pe vremea cand acesta avea 12 ani. Tanarul german sustine ca tatal sau a fost cel care i-a insuflat dragostea pentru matematica, inca de la varsta de sase ani.
"Cand ni s-a explicat faptul ca aceasta problema nu are solutii, m-am gandit ca nu strica nimic daca incerc sa o rezolv", a marturisit Shouryya Ray la scurt timp de la rezolvarea problemei.