Cercetatorii britanici au reusit sa obtina petrol din aer. Cat de eficient este noul combustibil

Ultima actualizare: 02-12-2012 01:22
Petrol

Intr-o lume in care devine din ce in ce mai scump sa iti umpli rezervorul, iar resursele sunt pe sfarsite, oamenii de stiinta din Marea Britanie par sa fi gasit o solutie care va proteja rezervele limitate pe care le mai are omenirea.

Ei au reusit sa obtina petrol din aer. Nu este o gluma, ci rezultatul unor procese chimice, la care au folosit aer, apa si curent electric. Iar cand vine vorba de pret, cercetatorii spun ca acesta s-ar putea diminua considerabil.

Aerul a fost combinat cu hidroxid de sodiu si trecut apoi printr-un electrolizor. Prin acest proces, este scos din structura dioxidul de carbon.

In paralel, este urmata aceeasi procedura si pentru apa. Hidrogenul si dioxidul de carbon obtinute sunt sintetizate apoi pentru a obtine metanol.

Britanicii sunt extrem de increzatori in descoperirea lor, dar exista si oamenii de stiinta sceptici, care sustin ca intreaga procedura necesita un consum mult prea mare de energie.

"In Statele Unite se consuma zilnic peste 1,4 miliarde de litri de benzina. Asa ca, daca ar fi sa incercam sa obtinem aceeasi cantitate prin aceasta procedura am avea nevoie de jumatate din consumul de electricitate al intregii lumi, intr-o zi", sustine Lee Cronin.

Cercetatorii britanici propun insa folosirea unei surse inepuizabile de energie, cum ar fi vantul, care alimenteaza centralele eoliene.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO