Cercetatorii au descoperit ce ne deosebeste de maimute. Care este particularitatea care ne face sa fim unici

Ultima actualizare: 01-02-2014 06:55
Creier

Oamenii de stiinta au descoperit o parte a creierului care pare sa corespunda numai oamenilor, informeaza Business Insider.

Regiunea din creier a fost descrisa in revista Neuron si este denumita polul lateral-frontal al cortexului prefrontal. Desi nu se cunosc inca prea multe informatii despre aceasta, se pare ca este vorba de partea cerebrala responsabila de procesele de gandire mai avansate.

“Suntem de parere ca faptul ca suntem capabili sa ne planuim viitorul, sa avem abordari flexibile ale problemelor si sa invatam unii de la altii este ceva specific oamenilor. Am reusit sa identificam acea parte din creier, care pare sa fie proprie doar oamenilor, si sunt sanse sa aiba de a face cu puterea cognitiva”, spune Matthew Rushworth, psiholog la Universitatea Oxford.

Regiunea nou descoperita este localizata intr-o zona mai mare, numita cortex frontal ventrolateral, care in studiile precedente a fost legata de gandirea mai avansata. Problemele din acest cortex au mai fost relationate in trec ut si cu tulburarile de comportament, deficitul de atentie si hiperactivitatea.

Cercetatorii au facut comparatii intre creierul uman si cel al maimutelor. In 11 din cele 12 zone analizate au fost gasite similaritati, mai putin in partea nou descoperita de oamenii de stiinta.

“Am descoperit o zona in cortexul frontal uman, care nu pare sa aiba deloc echivalent in creierul maimutelor. Aceasta zona are legatura cu gandirea strategica, luarea deciziilor si multi-taskingul”, se arata in comunicatul emis de Universitatea Oxford.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO