Cercetători chinezi: Suntem 99% siguri că vom avea un vaccin împotriva coronavirusului

Ultima actualizare: 29-05-2020 20:26
coronavirus
Shutterstock

Mai mulți cercetători chinezi, care lucrează la un vaccin împotriva COVID-19, au declarat că sunt „99%” siguri că acesta va fi eficient împotriva maladiei.

Sinovac, o companie biotehnologică din Beijing, se află într-o fază avansată cu studiile pentru realizarea unui vaccin, la care participă peste 1.000 de voluntari, relatează SkyNews.

Compania a transmis că este pe cale să intre în faza finală de testări. 

Întrebat ce crede despre rezultatul studiilor, Luo Baishan, cercetător la Sinovac, a explicat că este foarte optimist în legătură cu vaccinul. "Da, da. Trebuie să aibă succes, sunt 99% sigur", a transmis el.

Luna trecută, Sinovac a publicat o serie de rezultate în revista academică Science, care arăta că vaccinul, numit CoronaVac, protejează maimuțele împotriva infecției cu noul coronavirus.

Cea mai mare problemă cu care se confruntă compania este că numărul de cazuri de COVID-19 din China este foarte redus, lucru ce face dificilă testarea vaccinului într-o situație epidemică.

UE, pesimistă în ceea ce privește descoperirea vaccinului anul acesta

 

Pe măsură ce lumea se grăbește să găsească un vaccin, Uniunea Europeană, lovită puternic de COVID-19, se teme că nu va avea suficiente provizii, mai ales dacă un vaccin va fi dezvoltat în Statele Unite sau China.

Agenția Europeană a Medicamentului, în comunicare cu 33 de dezvoltatori, face tot posibilul pentru a accelera procesul de aprobare, a declarat șeful acestei instituții, Marco Cavaleri, potrivit Reuters.

Tot el s-a arătat sceptic față de afirmațiile potrivit cărora un vaccin ar putea fi gata până în septembrie.

"Pentru vaccinuri, în condițiile în care dezvoltarea unui vaccin trebuie să înceapă de la zero...s-ar putea să privim dintr-o parte optimistă într-un an de acum, deci la începutul anului 2021", le-a spus el jurnaliștilor.

Peste 100 de proiecte de vaccinuri pe plan mondial

 

Există peste 100 de proiecte de vaccinuri anti-COVID-19 pe plan mondial, din care opt au ajuns în faza studiilor clinice, potrivit unor date publicate de London School of Hygiene & Tropical Medicine.

Această reputată şcoală de medicină din Marea Britanie a numărat aproape 120 de proiecte diferite de vaccinuri împotriva maladiei cauzate de coronavirusul SARS-CoV-2, din care 110 se află într-un stadiu de dezvoltare "pre-clinic".

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO