Cel mai singuratic broscoi din lume şi-a găsit pereche cu ajutorul unui site de întâlniri online


Ultimul update: Vineri 18 Ianuarie 2019 10:33
Data publicarii: Vineri 18 Ianuarie 2019 08:06
Categorie: Stiri Stiinta

Cel mai singuratic broscoi din lume, Romeo, nu-şi va petrece singur Ziua Îndrăgostiţilor.

Este vorba despre un broscoi care trăia singur de zece ani la un muzeu de ştiinţe naturale din Bolivia, căci specialiştii nu găseau o femelă din specia lui.

Dar lucrurile sunt pe cale să se schimbe, iar o mână de ajutor a dat şi un site de întâlniri online.

"Salut! Sunt Romeo, o broască de apă Sehuencas din Bolivia. Pun pariu că vă întrebaţi ce face un broscoi ca mine într-un loc ca ăsta. Ei bine, sunt aici să-mi găsesc perechea, ca şi voi. Doar că situaţia mea e un pic mai... urgentă."

Aşa se prezenta în urmă cu un an, pe un site de întâlniri online, Romeo, singurul broscoi de Sehuencas din lume aflat în captivitate. Situaţia lui era cam disperată, căci de zece ani nu reuşea să-şi găsească pereche, iar oamenii de ştiinţă bănuiau că e ultimul din specia lui, care ameninţa să se stingă odată cu el.

"Aşa că, de credeţi în dragoste şi vreţi să ajutaţi un broscoi, vă rog să donaţi pentru cauza mea."

Cu ajutorul acestui clip, muzeul lui Romeo a strâns bani pentru o expediţie în habitatul lui natural, în speranţa de a-i găsi o iubită. Iar expediţia a fost un succes!

Zoologii au găsit doi masculi şi două femele din specia lui Romeo, pe care speră astfel să o regenereze. Iar una dintre ele, botezată rapid Julieta, îi va fi prezentată lui Romeo.

Muzeul are de gând să le aranjeze o întâlnire pe nevăzute chiar de Ziua Îndrăgostiţilor. Toată lumea speră că cei doi se vor plăcea şi vor aduce pe lume o nouă generaţie de broscuţe din specia lor. Dacă nu, o vor face oricum, dar prin fertilizare în vitro.

Cum încearcă o organizație ecologistă să salveze speciile pe cale de dispariție
Cel mai batran broscoi testos din lume e frigid
VIDEO PROTVPLUS.RO