Avertisment: Stația spațială chinezească Tiangong-1, de 8,5 tone, se prăbușește pe Pământ
Experți citați de The Guardian avertizează că Stația Spațială Tiangong-1 se va lovi de Pământ peste câteva săptămâni și că este imposibil de anticipat zona în care acest modul va re-intra în atmosferă.
Conform sursei citate, prima stație spațială construită de China cântărește 8,5 tone.
Oamenii de știință spun că este greu de calculat locul exact în care se va produce impactul, dar că cel mai probabil vor fi zone din Europa, SUA, Australia și Noua Zeelandă.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Specialiștii de la Aerospace Corporation estimează că Tiangong-1 va reintra în atmosferă în prima săptămână a lunii aprilie - plus sau minus o săptămână.
La rândul lor, cei de la Agenția Europeană Spațială spun că modulul va ajunge pe Pământ între 24 martie și 19 aprilie.
În 2016, China a recunoscut că a pierdut controlul stației spațiale Tiangong-1 și că nu mai poate să controleze colosul de metal.
În comunicatul celor de la Aerospace se arată că există ”o șansă ca o cantitate mică de resturi” ale modulului să reziste la impactul rezultat în urma intrării în atmosferă și să lovească Pănântul.
”Dacă acest lucru se va întâmpla, aceste resturi vor cădea într-o regiune care este de câteva sute de kilometri”, mai precizează Aerospace.
De asemenea, agenția precizează că pe stația spațială s-ar putea afla în continuare un combustibil foarte toxic și coroziv, numit ”hidrazină”.
Raportul despre acest incident include și o estimare geografică a locului în care s-ar putea prăbuși resturile spațiale: undeva între 43 de grade latitudine nord și 43 de grade latitudine sud.
Astfel, există unele probabilități ca aceste resturi să cadă în nordul Chinei, Orientul Mijlociu, centrul Italiei, nordul Spaniei, statele nordice din SUA, Noua Zeelandă, Tazmania, părți din sudul Americii și sudul Africii.
Cu toate acestea, Aerospace insistă asupra faptului că posibilitatea ca cineva să fie rănit din cauza acestor bucăți de stație spațială chinezească este ... mic.
”Dacă luăm în considerare cel mai rău scenariu .. probabilitatea ca o persoană anume (de exemplu, tu) să fie lovită de resturile stației Tiangong-1 este de 1 la un milion mai mică decât șansa de a câștiga la jackpot..
În istoria zborurilor spațiale, nu există nicio persoană de care să știm că ar fi fost lovită de aceste resturi reintrate în atmosfera Pământului. Este o singură persoană despre care se știe că ar fi fost lovită de o bucată din spațiu, dar nu a fost rănită.” - mai spun cei de la Aerospace.
Sursa: The Guardian
Etichete: China, pamant, statia spatiala internationala, impact, tiangong-1,
Dată publicare:
06-03-2018 12:48