A fost trimis primul e-mail “aromat”. Cum miroase mesajul care a ajuns de la New York la Paris
Primul mesaj transatlantic, pe care destinatarul il poate mirosi, a fost trimis marti, 17 iunie, de la New York la Paris. Acesta avea aroma de sampanie si macarons.
David Edwards, profesor la Harvard, si Rachel Field si-au inaugurat cu aceasta ocazie inventia, la Muzeul de Istorie Naturala din Manhattan, SUA. Este vorba despre o platforma de trimitere a mesajelor olfactive, care presupunere distribuirea fotografiilor cu arome atasate, arome ce pot fi alese, deocamdata, dintr-o paleta prestabilita. Mesajele pot fi apoi trimise pe e-mail sau prin intermediul retelelor de socializare si se citesc de pe un device nou, denumit oPhone.
Primul e-mail de acest fel a fost “aromatizat” cu mirosul de macarons, popularul desert frantuzesc, si sampanie. Cand mesajul a ajuns la destinatie, oPhone-ul a raspandit in aer parfumul respectivelor delicatese.
Alegeri 2024
19:14
Alegeri prezidențiale 2024. Secțiile de vot din toată țara sunt pregătite. Pedepse aspre pentru cei care încalcă legea
19:07
Alegeri prezidențiale 2024. Ce spun românii care votează din străinătate: ”Doamne ajută!”. ”De noi depinde soarta țării”
18:39
USR acuză: Ministrul de Interne folosește poliția pentru a-i sancționa pe fanii lui Lasconi pentru mesajele de pe Facebook
16:55
Alegeri prezidențiale 2024. USR depune plângere penală pentru fraudă la vot în diaspora, în primul tur al alegerilor
“oPhone aduce un nou fel de experienta senzoriala in mesajele de pe dispozitivele mobile. Cu oPhone, oamenii vor putea impartasi cu toata lumea, de pretutindeni, nu doar cuvinte, imagini si sunete, ci o experienta senzoriala in sine”, a declarat Edwards, unul dintre cofondatorii aplicatiei, citat de Live Science.
In acest moment, mesajele aromatice functioneaza cu o aplicatie de iPhone, denumita oSnap, lansata tot pe 17 iunie. Cu ajutorul ei, utilizatorii pot amesteca pana la 32 de arome, ceea ce inseamna producerea a peste 300.000 de parfumuri unice, mai spune Edwards.
Aromele sunt introduse in oPhone, in ceea ce se numeste oChips, un fel de cartuse pentru imprimanta, dar care functioneaza pe baza de arome. Daca fotografia are mai mult de un miros atasat, acestea vor fi eliberate in aer unul dupa celalalt.