Steaua pleaca din Ghencea. Nu a platit chiria pe stadion. Contract,reziliat

Ultima actualizare: 05-04-2012 14:56
Ghencea

Gigi Becali si echipa sa isi pot face bagajele. Contractul dintre club si MApN a fost reziliat, iar Steaua trebuie sa paraseasca Ghencea.

Ministerul Apararii Nationale a emis azi un comunicat prin care arata ca a fost REZILIAT contractul dintre cele doua parti, deoarece Steaua a intarziat sa achite chiria pentru stadion.

"Potrivit contractului incheiat pentru perioada 07.01.2010 – 07.01.2014, SC Fotbal Club Steaua Bucuresti SA are obligatia contractuala sa achite lunar suma aferenta chiriei, iar in cazul in care societatea comerciala (chiriasul) intarzie plata chiriei mai mult de 60 de zile, contractul de inchiriere se considera reziliat de drept, fara somatie si fara a apela la instantele judecatoresti.

Precizam ca, in momentul de fata, SC Fotbal Club Steaua Bucuresti SA inregistreaza intarzieri la plata mai mari de 60 de zile, avand datorii ce reprezinta chiria neachitata pentru lunile martie, aprilie 2010 si penalitatile aferente, in prezent contractul de inchiriere fiind reziliat. Totodata, chiriasul mai are de achitat utilitati restante catre CSA Steaua, in cuantum de aproximativ 20.000 lei", se mentioneaza in comunicatul MApN.

Ministerul Apararii Nationale a explicat ca valoarea chiriei pentru Stadionul Steaua este 21.600 de euro si a fost acceptata de FC Steaua. "Ca urmare a derularii, in perioada septembrie–decembrie 2009, a licitatiei privind inchirierea stadionului Steaua, care cuprinde cladiri si terenuri in suprafata totala de peste 90.000 m.p., aflate in proprietatea statului si administrarea M.Ap.N. prin CSA Steaua, SC Fotbal Club Steaua Bucuresti SA a consimtit, prin oferta depusa, sa achite lunar o chirie in valoare de 21.600 Euro, care a fost stabilita de catre un expert autorizat in domeniu.

Din echivalentul in lei al acestei sume, 50 la suta se varsa la bugetul de stat si 50 la suta se vireaza CSA Steaua. Referitor la informatia aparuta in presa marti, 18 mai, potrivit careia M.Ap.N. ar fi marit la 65.000 euro suma pe care o are de platit SC Fotbal Club Steaua Bucuresti SA, precizam foarte clar ca, pe timpul derularii contractului, CSA Steaua nu a modificat clauzele contractului si nici nu a marit cuantumul chiriei", se mai precizeaza in comunicatul MApN.

MApN neaga si orice implicare a ministrului privind chiria de la stadionul Steaua: "In Ministerul Apararii Nationale, inchirierea imobilelor si terenurilor din patrimoniul ministerului nu este atributul ministrului, ci al structurilor care le au in administrare. In cazul cladirilor si terenurilor aferente stadionului Steaua, inchirierea acestora este in responsabilitatea unitatii specializate, respectiv Clubul Sportiv al Armatei Steaua (CSA Steaua).

In concluzie, afirmatiile si acuzatiile facute recent la adresa ministrului apararii nationale si a Ministerului Apararii Nationale sunt cel putin hazardate si hilare, total lipsite de un fundament real si legal", concluzioneaza comunicatul Ministerului Apararii Nationale.

Finantatorul FC Steaua, Gigi Becali, l-a acuzat pe ministrul apararii nationale, Gabriel Oprea, ca a marit chiria la stadionul Steaua. Becali a precizat ca isi doreste sa mute echipa Steaua pe o alta arena dar si sa-si recupereze investitiile facute la stadionul Steaua, cele care nu vor putea fi recuperate, cum ar fi terenurile de antrenament sau nocturna, urmand a fi distruse de el.

Citeste mai multe pe www.sport.ro.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO