Simona Halep, calificare impresionanta in semifinalele US Open. Prima reactie dupa meci: "Multumesc, Doamne, pentru ploaie"

simona halep

Simona Halep, a doua favorita, a invins-o pe Victoria Azarenka, fost numar 1 WTA, si s-a calificat in semifinalele US Open. In turul urmator, Simona Halep o va infrunta pe Flavia Pennetta.

Meciul a durat doua ore si 30 de minute de joc efectiv, Halep avand trei asi (Azarenka niciunul), belarusa a facut 6 duble greseli, Simona 5, romanca a făcut 40 de lovituri direct castigatoare, Azarenka a adunat 38, in timp ce la erori nefortate diferenta a fost clara in favoarea jucatoarei noastre, 19-42.

Azarenka (26 ani), locul 20 in ierarhia mondiala, o invinsese pe Simona in ambele partide de pana acum, jucate in 2012, 6-3, 6-1 in optimi la Doha si 6-1, 6-1 in optimi la Linz.

Imediat dupa meci, Simona a declarat: "A fost un meci dur. La acest nivel, cel mai ridicat din tenis, cred e normal sa joci trei seturi. Sunt foarte fericita ca am castigat. Nu stiu unde am gasit puterea sa castig acest meci, dupa pauza. Spectatorii au fost uimitori, multumesc ca ati venit si ca m-ati sustinut.In primul set am jucat cel mai bun tenis al meu. Am vrut sa fiu agresiva, sa lovesc mingea repede si sa deschid unghiurile. Apoi am facut un pas in spate si a fost foarte dificil sa ma apar, pentru ca ea loveste puternic. Am alergat mult, am obosit un pic dupa al doilea set. Apoi a venit pauza, multumesc, Doamne, pentru ploaie. Am gasit puterea sa revin pe teren si sa dau totul pentru a castiga, pentru ca am vrut din tot sufletul sa castig acest meci si sa joc prima oara aici o semifinala."

Citește și
simona halep si horia tecau
Simona Halep si Horia Tecau, calificati in sferturile probei de dublu mixt la US Open. Cec-ul incasat de cei doi
Ce a pățit jurnalista care a filmat ultimele imagini cu Aleksei Navalnîi în viață

In penultimul act, Halep o va infrunta pe italianca Flavia Pennetta, cap de serie numarul 26, care a trecut de Petra Kvitova (Cehia/N. 5), cu 4-6, 6-4, 6-2. Pennetta o conduce pe Simona cu scorul de 3-1 la meciurile directe, dupa ce a invins-o in 2010 la Marbella, in sferturi, cu 6-4, 7-6 (4), in 2013 in optimi la Bastad, cand Simona a abandonat la 4-6, 7-5, 2-0, si in 2013 chiar la US Open, cu 6-2, 7-6 (3), in optimi. Singurul succes al romancei s-a inregistrat anul acesta, la Miami, cu 6-3, 7-5, in optimi, Halep jucand apoi finala.

Simona Halep si-a asigurat prin victoria de miercuri, cu Azarenka, un cec de 805.000 dolari si 780 de puncte WTA.

In cealalta semifinala de vineri, americanca Serena Williams, liderul mondial, o va intalni pe italianca Roberta Vinci.

SIMONA HALEP vs. Victoria AZARENKA, LIVETEXT:

UPDATE 01:10 6-4, MECI SIMONA HALEP! Set decisiv extraordinar facut de Simona Halep!

UPDATE 01:05 5-4, game reusit de Azarenka. Halep va servi si poate inchide acest sfert de finala.

UPDATE 01:02 Game superb facut de Halep! Azarenka castiga primele doua puncte si face 30-0, insa Halep duce game-ul la avantaj, unde reuseste sa castige, ajutata de serviciu.

UPDATE 00:58 BREAK SIMONA HALEP! Simona preia conducerea si se poate distanta.

UPDATE 00:50 Ambele jucatoare isi castiga serviciul 3-3 este scorul.

UPDATE 00:40 Meciul a fost reluat. Halep isi castiga serviciu si egaleaza, 2-2.

UPDATE 23:20 A inceput ploaia, iar meciul a fost intrerupt. Scorul este 2-1 pentru Azarenka in setul trei, insa Halep conduce cu 40-15 pe propriul serviciu.

UPDATE 23:15 Simona reuseste sa revina fantastic! Este 1-2 scorul, insa jucatoarea noastra a reusit un break care se poate dovedi decisiv.

UPDATE 23:05 2-0 pentru Victoria Azarenka, care a reusit break-ul. Tot ea va servi.

UPDATE 23:00 Din nou un game extrem de disputat, pe serviciul Victoriei Azarenka. Sportiva din Belarus reuseste insa sa-l castige la avantaj.

UPDATE 22:39 Set Victoria Azarenka. Din pacate, Simona isi pierde serviciul, iar meciul se va decide in set decisiv.

UPDATE 22:35 O noua revenire a Simonei Halep! 5-4 este scorul acum, iar romanca urmeaza sa serveasca.

UPDATE 22:23 5-2 pentru Azarenka. Jucatoarea din Belarus are momente cand aminteste de vremurile cand era locul 1 WTA si reuseste lovituri extraordinare.

UPDATE 22:15 3-2! Daca este cineva care poate reveni in orice situatie, atunci cu siguranta este vorba de Simona Halep. Jucatoarea noastra recupereaza break-ul iar acum serveste pentru a egala situatia.

UPDATE 22:07 Este 3-0 pentru Azarenka. Se observa o cadere in joc a Simonei in aceste momente.

UPDATE 22:05 Azarenka da semne de revenire si castiga primele doua jocuri ale setului secund. Serveste acum pentru 3-0.

UPDATE 21:50 SET SIMONA HALEP! 6-3 este scorul cu care jucatoarea noastra inchide primul act.

UPDATE 21:42 Ambele jucatoare isi castiga serviciul, scorul este in acest moment 5-2 pentru Simona Halep.

UPDATE 21:35 Game extrem de rapid Simona Halep! 4-1, iar jucatoarea noastra se descurca perfect in aceste momente.

UPDATE 21:30 BREAK iar Simona Halep! Dupa o lupta de aproape 10 minute, Simona a reusit sa fructifice a cincea minge de break si sa se distanteze, scor 3-1.

UPDATE 21:20 Game Halep, Simona este prima jucatoare care isi castiga serviciul in acest meci.

UPDATE 21:17 Simona Halep a inceput ceva mai bine partida, fata de ceea ce s-a intamplat acum doua zile cu sabine Lisicki. Azarenka ii "fura" break-ul, insa Simona revine si castiga pe serviciul adversarei. 1-1 dupa primele doua jocuri.

UPDATE 21:15 Meciul a inceput cu o intarziere de aproape doua ore, deoarece meciul Petra Kvitova - Flavia Pennetta s-a intins pe durata a aproape trei ore. Italianca a reusit sa invinga, in final, in trei seturi.

In optimi, Halep a invins-o pe Sabine Lisicki

Halep s-a impus dupa doua ore si 38 de minute de joc, dupa ce a avut nevoie de ingrijiri medicale, insa a luptat pentru fiecare minge si a reusit in cele din urma sa obtina victoria, chiar daca nu a facut un meci foarte bun contra unei jucatoare care detine recordurile pentru cel mai puternic serviciu si cei mai multi asi intr-un meci, potrivit Agerpres.

Lisicki a condus in primul set cu 4-2, dar Halep a revenit si a ratat o minge de set la 5-4 in favoarea sa. Cele doua au ajuns in tiebreak, Simona a condus cu 5-3 si 6-5, dar a ratat si aceasta a dpua minge de set, germanca luand prima mansa cu 8-6.

Halep a inceput cu stangul setul al doilea, pierzandu-si serviciul, dar ambele jucatoare s-au simtit mai confortabil cand a servit adversara. La 2-2, dupa patru break-uri, Halep a reusit sa isi faca serviciul, iar apoi s-a desprins la 4-2. La 5-3 in favoarea sa, dupa alte doua break-uri, romanca nu a reusit sa inchida setul, iar Lisicki a restabilit egalitatea, 5-5. Halep a preluat din nou conducerea si a reusit sa egaleze la seturi, dupa un ghem castigat contra serviciului (7-5).

In decisiv, Halep a fost principala beneficiara a pauzei de zece minute (''heat rule''), s-a aflat mereu la conducere, iar la 3-2 a rupt definitiv echilibrul, printr-un break, iar in cele din urma si-a adjudecat setul cu 6-2.

Halep a reusit un as (Lisicki doi), fiecare a facut cate sase duble greseli, romanca a avut procentaje mai bune la punctele reusite din ambele servicii (56%-50% la primul, 39%-38% la al doilea), Simona a transformat 10 din cele 11 mingi de break pe care si le-a creat (Lisicki 7/13), Sabine a avut mai multe lovituri direct castigatoare (37-18), dar a gresit mai mult (72-33 la erori nefortate).

Romanca de 23 de ani o conduce acum cu 4-1 la meciurile directe pe Lisicki (24 WTA). Sabine a castigat prima confruntare, in 2011, la Stanford, cu 6-1, 6-2, dar Simona s-a impus in urmatoarele patru: cu 6-2, 3-6, 7-5 in 2013, in primul tur la Miami, cu 5-7, 6-3, 6-2 anul trecut in optimi la Madrid, tot in 2014, in sferturi la Wimbledon, cu 6-4, 6-0, si acum la US Open.

Simona Halep, numarul doi mondial, si-a asigurat un cec de 410.975 dolari si 430 de puncte WTA.

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Cum a fost surprins Dani Alves la trei zile după ce a ieșit din închisoare
FOTO Cum a fost surprins Dani Alves la trei zile după ce a ieșit din închisoare
Citește și...
Simona Halep s-a calificat in sferturi la US Open. Primele reactii:
Simona Halep s-a calificat in sferturi la US Open. Primele reactii: "Am fost ingrijorata, dar stiam ca nu trebuie sa renunt"

Simona Halep a invins-o pe Sabine Lisicki in trei seturi, scor 6-7; 7-5; 6-2 si s-a calificat pentru prima oara in sferturile de finala ale US Open.

Simona Halep si Horia Tecau, calificati in sferturile probei de dublu mixt la US Open. Cec-ul incasat de cei doi
Simona Halep si Horia Tecau, calificati in sferturile probei de dublu mixt la US Open. Cec-ul incasat de cei doi

Perechea romana alcatuita din Simona Halep si Horia Tecau s-a calificat, duminica, in sferturile de finala ale probei de dublu mixt din cadrul turneului de tenis US Open, ultimul de Mare Slem al anului.

Simona Halep s-a calificat in optimile de finala de la US Open. Primele declaratii ale sportivei dupa meci
Simona Halep s-a calificat in optimile de finala de la US Open. Primele declaratii ale sportivei dupa meci

Jucatoarea romana de tenis Simona Halep. N. 2 mondial, s-a calificat sambata in optimile de finala ale probei feminine de simplu de la US Open, ultimul turneu de Mare Slem al anului.

Recomandări
Explozie la Rafinăria Petromidia. Nu s-au înregistrat victime. Reacția companiei | VIDEO
Explozie la Rafinăria Petromidia. Nu s-au înregistrat victime. Reacția companiei | VIDEO

O explozie a avut loc vineri dimineață la Rafinăria Petromidia. La nivelul județului Constanța a fost activat Planul Roșu de Intervenție.

Ce a găsit armata în locul în care a căzut drona militară, în Brăila. Reacția MApN | VIDEO
Ce a găsit armata în locul în care a căzut drona militară, în Brăila. Reacția MApN | VIDEO

Ministerul Apărării Naționale (MApN) anunţă vineri că elemente dintr-o posibilă dronă au fost găsite în Insula Mare a Brăilei.

20 de ani de la aderarea României la NATO, „cea mai puternică alianţă politico-militară din lume”
20 de ani de la aderarea României la NATO, „cea mai puternică alianţă politico-militară din lume”

S-au împlinit 20 de ani de la aderarea României la NATO, iar responsabilii Apărării și politicienii s-au întrecut în mesaje care evidențiază garanțiile de securitate pe care ni le oferă Alianța în contextul războiului pornit de Rusia în Ucraina.