Simona Halep s-a calificat în turul al doilea la Roland Garros. Victorie dificilă pentru româncă

Simona Halep
Getty

Simona Halep, locul 19 WTA şi cap de serie numărul 19, s-a calificat marți în turul al doilea al turneului de la Roland Garros.

UPDATE Halep a învins-o cu scorul de 6-4, 1-6, 6-1, pe Nastasja Schunk, locul 165 WTA, prezentă pe tabloul principal ca lucky loser.

Sub privirile unei loje pline de celebrităţi, între care s-au numărat Nadia Comăneci şi Vrigina Ruzici, dar şi familia ei, Simona Halep a fost zdruncinată destul de rău la primul meci jucat la Roland Garros de o jucătoare de 18 ani, care a ajuns pe tabloul principal, deşi a pierdut în ultimul tur al calificărilor.

Schunk, o jucătoare înaltă de 1,7 metri, stângace, a prezentat pe arena Simonne Mathieu un plan de joc, lovituri şi o maturiate în evoluţie rar întâlnite la o sportivă de 18 ani. Tot jocul germanei este bazat pe forţă, pe schimbarea direcţiei mingii, pe accelerări surprinzătoare, dar şi pe ruperi de ritm cu lovituri scurte, destul de bine executate.

Halep a arătat, marţi, acelaşi joc precaut, la siguranţă, dar care a fost contracarat de adversară, jucătoarea care a riscat şi a avut de câştigat din iniţiativă. Românca a mizat pe mingi perpendiculare, chiar dacă de intensitate, amplitudine şi efect variabile. Germana a stat la mijlocul liniei de fund a terenului şi a bombardat cu mingi trimise către laturile terenului. Când Halep a schimbat jocul către margini, Schunk a rezistat bine în raliuri şi a continuat să puncteze. Totuşi, condiţia ei fizică, afectată de cele trei meciuri anterioare, a contribuit la înclinarea balanţei în favoarea Simonei, la fel ca bogata experienţă a româncei, care ştie să scoată resurse nebănuit în momentele decisive.

Citește și
Simona Halep
Simona Halep va avea o altă adversară în primul tur al turneului Roland Garros
Noi detalii despre cazul care a şocat România. Fetiţa ascunsă în canapea a fost ucisă pentru bijuteriile pe care criminalul le-a furat şi le-a amanetat, ca să joace la pariuri

Setul I a început cu un îngrijorător 3-0 pentru Schunk, după un break în ghemul al doilea, apoi Simona s-a apropiat la 2-3, dar germana a câştigat iar pe serviciul jucătoarei române. De la 2-4, Nastasja a comis numeroase greşeli neprovocate şi Halep a luat la rând patru ghemuri şi a închis setul, cu 6-4, după o oră şi 16 minute.

Scorul de 3-0 pentru Schunk s-a înregistrat şi la începutul setului al doilea. De data aceasta, germana a continuat să joace încântător, Halep a greşit mult şi nu a mai existat nicio revenire. A fost 5-0, apoi 6-1, după o oră şi 16 minute de joc.

Jucătoarea germană a scăpat meciul din mână definitiv în ghemul secund din decisiv, când Halep a reuşit cu greu să obţină break-ul. Din acel moment, pe teren a fost numai Simona care a mai cedat doar un ghem şi a pus capăt meciului, cu 6-1, după o oră şi 48 de minute.

Simona Halep va evolua în faza următoare cu chinezoaica Qinwen Zheng, locul 74 WTA. Halep a învins-o pe Zheng, la începutul anului, cu 6-3, 6-2, în semfinale la Melbourne Summer Set 1.

Calificarea în turul al doilea este recompensată cu un premiu de 86.000 de euro şi cu 70 de puncte WTA.

UPDATE: Irina Begu s-a calificat în turul doi al turneului de la Roland Garros 2022. Românca a învins-o pe Jasmine Paolini în trei seturi, 4-6, 6-1, 7-6 (5). 

Meciul dintre cele două a început luni, dar a fost întrerupt de ploaie și s-a reluat marți. 

Între timp, partida dintre Simona Halep și Nastasja Schunk a fost întârziată de celelalte meciuri de pe teren și se va disputa după ora 19.00. 

Tot marți se dispută și partida dintre Irina Bara, locul 112 WTA, venită din calificări, și Yulia Putintseva, ocupanta locul 37 WTA. Meciul este programat pe terenul 11 din complexul Roland Garros.  

-------

Simona Halep, 19 WTA, o va întâlni în primul meci pe Nastasja Schunk, locul 167 WTA. Nemțoaica are 18 ani și este considerată una dintre speranțele tenisului feminin german.

Schunk a profitat de retragerea croatei Ana Konjuh și, din postura de lucky-loser, a ajuns pentru prima data pe tabloul principal al unui turneu de grand slam.

Halep, considerată de specialiști una dintre favoritele la câștigarea Roland Garros 2022, este campioană pe zgura pariziană în 2018 și a mai disputant alte două finale.

Simona Halep nu a participat la ediția de anul trecut de la Roland Garros din cauza accidetării la gambă pe care a suferit-o în turneul de la Roma. A fost prima absență a Simonei de la openul parizian din 2009, când a debutat în competiția senioarelor. 

La ce oră se joacă partida Simona Halep - Nastasja Schunk

Partida dintre Simona Halep și Nastasja Schunk este programată marți, 24 mai, nu mai devreme de ora 17.00. 

Meciul dintre cele două a fost programat pe arena Simonne Mathieu și este al treilea al zilei pe acest teren. 

Simona Halep nu a pierdut un meci din primul tur de la Roland Garros din 2013. 

Irina Begu și Ana Bogdan la Roland Garros 2022

Până la intrarea în scenă a Simonei Halep, alte românce au jucat deja în primul tur de la Roland Garros. 

Ana Bogdan, locul 93 WTA, a pierdut în primul tur cu Viktoria Azarenka. Bielorusa s-a impus într-un meci maraton, cu scorul 6-7 (7), 7-6 (1), 6-2. 

Tot luni, a început și partida dintre Irina Begu, locul 63 WTA, și Jasmine Paolini, 55 WTA. Meciul a fost întrerupt din cauza ploii la scorul 4-6, 6-1 și se va relua marți.

La întâlnirile directe, Begu conduce 2-1, ultima confruntare fiind anul acesta la Melbourne Summer Set 2, când românca s-a impus în trei seturi: 3-6, 6-2, 6-3.

Sorana Cîrstea, prima româncă în turul 2 la Roland Garros 2022

Sorana Cîrstea este prima jucătoare din România care a reușit să se califice în turul doi al turneului de la Roland Garros 2022.

Sorana a trecut, duminică, în două seturi de Tatjana Maria din Germania, 6-3, 6-3.

În ruda următoare, Cîrstea o va întâlni pe Sloane Stephens, 64 WTA, fostă finalist la Roalnd Garros în 2018.

Articol recomandat de sport.ro
Duminică seară s-a prăbușit pe gazon, iar luni doctorii i-au anunțat decesul
Duminică seară s-a prăbușit pe gazon, iar luni doctorii i-au anunțat decesul
Citește și...
Simona Halep, dezvăluirea momentului în tenis:
Simona Halep, dezvăluirea momentului în tenis: "Am vrut să mă retrag". Cum a reușit Patrick Mouratoglou să o salveze

Simona Halep, 30 de ani, locul 19 WTA, va debuta la ediția din acest a turneului Roland Garros, marți, 24 mai, împotriva germancei Nastasja Schunk, 18 ani, locul 165 WTA.

Simona Halep va avea o altă adversară în primul tur al turneului Roland Garros
Simona Halep va avea o altă adversară în primul tur al turneului Roland Garros

Simona Halep, 30 de ani, locul 19 WTA, o va întâlni pe germanca Nastasja Schunk în primul tur al turneului Roland Garros, după ce croata Ana Konjuh s-a retras din competiţie, informează Agerpres.

Recomandări
Iranul ameninţă Israelul să nu răspundă cu un nou atac: „Suntem pregătiţi să folosim arme neutilizate până acum”
Iranul ameninţă Israelul să nu răspundă cu un nou atac: „Suntem pregătiţi să folosim arme neutilizate până acum”

Autorităţile iraniene au avertizat în ultimele ore că vor răspunde "în câteva secunde" cu "arme neutilizate până acum" unor posibile represalii ale Israelului după atacul iranian cu drone şi rachete de sâmbătă asupra statului israelian, informează marţi EFE.

Cod galben de vreme rea în aproape jumătate din țară. Zonele vizate de atenționarea meteorologilor | HARTĂ
Cod galben de vreme rea în aproape jumătate din țară. Zonele vizate de atenționarea meteorologilor | HARTĂ

Administrația Națională de Meteorologie a emis un cod galben de vânt valabil marți și miercuri. În aproape jumătate din țară vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată.

Surse: PSD a propus să îl susțină pe candidatul Piedone la Primăria Capitalei. PNL a refuzat
Surse: PSD a propus să îl susțină pe candidatul Piedone la Primăria Capitalei. PNL a refuzat

Surse din interiorul coaliției de guvernare PSD-PNL afirmă că, în discuția de luni, PSD l-a propus pe Cristian Popescu Piedone candidat comun la Primăria Generală, dar liberalii au refuzat să susțină această variantă.