Simona Halep calificare dramatică în semifinale, la Cincinnati

Halep

Simona Halep, locul 2 WTA, s-a calificat în semifinalele turneului de la Cincinnati, după ce a învins-o, sâmbătă, cu scorul de 6-4, 7-6 (1), pe britanica Johanna Konta, locul 7 WTA.

Aceasta a fost prima victorie a româncei în faţa lui Konta în circuitul WTA, din patru partide. Halep a câştigat în acest an în faţa jucătoarei de origine australiană o partidă în Cupa Federaţiei, dispută la Mamaia.

Simona Halep ar fi trebuit să se impună cu uşurinţă, dar a ratat cinci mingi de meci în setul secund, două consecutive la 5-3 şi alte trei la rând, la 6-5. Ea are meritul de a nu-şi fi pierdut cumpătul în momentele dificile, ajutată fiind şi de Darren Cahill, care a intervenit de două ori, şi de a-şi fi ridicat foarte mult nivelul jocului când a fost în criză şi sub presiune

Halep a arătat o altă evoluţie în meciul cu Johanna Konta, superioară faţă de precedentele două partide jucate la Western&Southern Open, cu Taylor Townsend şi cu Anastasija Sevastova. Jucătoarea română a fost mai calmă şi mai concentrată, mai dispusă la efort şi mai inspirată.

Nesusţinută de primul serviciu, aflat la cote alarmante de nereuşită, românca a mizat foarte mult pe retur. În acelaşi timp, ea a cedat iniţiativa, a trimis des mingea pe centrul terenului, pentru a o lăsa pe adversară să deschidă unghiurile. Iar Konta nu a stat pe gânduri, şi-a luat responsabilitatea de a căuta loviturile decisive, dar a greşit mult, chiar din poziţii şi, mai ales, în momente favorabile, la numeroasele mingi de break avute. Când britanica a găsit marginile terenului, Halep şi-a pus în valoare mobilitatea ridicată şi a punctat decisiv.

Citește și
Mihai Tudose
Premierul, ”somat” să își ceară scuze pentru o declarație despre Halep
Ce a pățit jurnalista care a filmat ultimele imagini cu Aleksei Navalnîi în viață

Konta a fost prima care a rupt echilibrul cu un break, la 1-1. Halep a răspuns cu rebreak, a câştigat din nou pe serviciul adversarei la 3-2 şi a salvat un 0-40 la 4-2, pentru a se distanţa la trei ghemuri pe tabelă. La 5-3, Halep a fost condusă pe propriul serviciu cu 15-40, apoi a avut o minge de set, dar Konta a reuşit break-ul. A fost un moment care părea că-i readuce Simonei Halep starea de irascibilitate arătată în acest sezon american. Dar l-a chemat pe antrenorul Darren Cahill, care a reuşit să o liniştească şi, cu un rebreak, Halep a luat primul set, cu 6-4, după 46 de minute.

Konta a început setul secund câştigând pe serviciul adversarei, dar a continuat să greşească excesiv şi a pierdut următoarele patru ghemuri. Apoi, jocul s-a echilibrat din nou, însă Halep a reuşit să ajungă la 5-3 şi să servească pentru câştigarea partidei. Ea a avut 40-15, dar a irosit cele două mingi de meci, pentru că Johanna Konta a jucat la nivelul cel mai înalt de până atunci şi a străpuns apărarea rivalei. După ce a făcut cadou numeroase puncte, Konta a găsit resurse pentru lovituri excepţionale, egalând la 5 şi conducând în următorul ghem cu 40-15 pe serviciul româncei. Obligată de jocul adversarei şi după ce Cahill intervenise a doua oară, Halep nu a cedat şi şi-a ridicat şi ea nivelul evoluţiei, întorcând soarta ghemului în favoarea ei. A fost un moment care a mai slăbit încrederea Johannei Konta şi Halep a avut 40-0 pe serviciul ei. Penru că Johanna Konta a servit foarte bine, Halep a ratat toate cele trei mingi de meci şi setul a ajuns în tie-break. De această dată, Simona Halep nu a mai iertat şi a câştigat cu 7-1, punând capăt meciului după o oră şi 50 de minute de la start.

Învinsă în sferturi la Wimbledon de Konta, într-un meci ce putea să-i aducă locul 1 WTA , Halep are acum din nou ocazia să lupte pentru a deveni în premieră lider al WTA. Pentru această performanţă, ea are nevoie acum să câştige trofeul la Cincinnati.

În penultimul act, Halep va evolua cu Sloane Stephens, locul 151 WTA, beneficiară a unui wild card. Ele se vor întâlni a doua oară în această lună. La 1 august, românca a învins-o, cu scorul de 7-6 (3), 6-0, pe americancă, în turul al doilea al turneului de categorie WTA de la Washington. Scorul general al întâlnirilor directe dintre ele este de 4-2, pentru Halep.

În cealaltă semifinală vor evolua Karolina Pliskova din Cehia, locul 1 WTA, şi spaniola Garbina Muguruza, locul 6 WTA.

Calificarea în semifinale este recompensată la Cincinnati cu un premiu de 128.330 de dolari şi cu 350 de puncte WTA.

Simona Halep a ajuns anul trecut tot în faza semifinalelor la Cincinnati, când a pierdut, cu 3-6, 4-6, în faţa germanei Angelique Kerber. În 2015, Halep a evoluat în finală, fiind învinsă de Serena Williams, cu scorul de 6-3, 7-6 (5).

Articol recomandat de sport.ro
Nici Charleston, nici Stuttgart: unde ar putea juca Simona Halep al doilea turneu la revenirea în tenis
Nici Charleston, nici Stuttgart: unde ar putea juca Simona Halep al doilea turneu la revenirea în tenis
Citește și...
Reacția Simonei Halep după ce a ratat calificarea în finala turneului de la Toronto
Reacția Simonei Halep după ce a ratat calificarea în finala turneului de la Toronto

Simona Halep a ratat ocazia de a-şi apăra trofeul de anul trecut de la Rogers Cup, fiind învinsă, duminică, de jucătoarea ucraineană Elina Svitolina cu scorul de 6-1, 6-1.

Premierul, ”somat” să își ceară scuze pentru o declarație despre Halep
Premierul, ”somat” să își ceară scuze pentru o declarație despre Halep

Un membru al PNL i-a cerut premierului Mihai Tudose să își ceară scuze pentru o declarație făcută despre Simona Halep.

Recomandări
Institutul pentru Studiul Războiului: Rusia a obținut câştiguri teritoriale în Ucraina
Institutul pentru Studiul Războiului: Rusia a obținut câştiguri teritoriale în Ucraina

Experţi ai Institutului pentru Studiul Războiului din SUA (ISW) confirmă că Rusia a obţinut unele câştiguri teritoriale în războiul său împotriva Ucrainei, relatează vineri DPA.

Primele imagini cu rămășițele dronei căzute în Brăila. Ce este inscripționat pe ele | FOTO
Primele imagini cu rămășițele dronei căzute în Brăila. Ce este inscripționat pe ele | FOTO

Au apărut primele imagini cu rămășițele dronei militare care s-a prăbușit în Brăila, în Insula Mare.  

A fost deschis cel mai modern aeroport din România. Va deveni al doilea din țară după Otopeni | FOTO & VIDEO
A fost deschis cel mai modern aeroport din România. Va deveni al doilea din țară după Otopeni | FOTO & VIDEO

A fost inaugurat terminalul T4 al Aeroportului Iaşi, vineri, cel mai modern din România.