Sărutul gay care a făcut valuri la JO. "Nu am realizat că eram filmaţi”


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Luni 19 Februarie 2018 13:51
Categorie: Stiri Sport
Gus Kenworthy

Un sărut gay televizat face senzaţie la PyeongChang.

Schiorul american de freestyle Gus Kenworthy, unul dintre rarii sportivi prezenţi la Jocurile Olimpice de la PyeongChang care şi-a recunoscut homosexualitatea, s-a arătat încântat de faptul că a fost filmat în timp ce-l săruta pe prietenul său după proba de slopestyle, relatează Agerpres, citând AFP.

Americanul, în vârstă de 26 de ani, a terminat doar pe locul 12 în finala probei de schi acrobatic - slopestyle, duminică, dar a intrat în centrul atenţiei abia după ce a apărut sărutându-se la baza pistei. Mulţi consideră chiar acest sărut televizat, devenit viral pe reţelele de socializare, drept un moment istoric al Jocurilor Olimpice.

"Nu am realizat că eram filmaţi, dar sunt foarte bucuros că am fost", a declarat Kenworthy pe Twitter, unde a şi postat o captură de ecran cu sărutul cu pricina, antrenând sute de mesaje de susţinere. "Niciodată în tinereţea mea, nu mi-aş fi putut imagina să văd doi oameni pupându-se la televizor în timpul unor Jocuri Olimpice, dar pentru prima oară un tânăr care se uită la televizor îi poate vedea. 'Love is love'", a afirmat americanul.

"Singura modalitate de a schimba lucrurile, de a rupe barierele, de a lupta împotriva homofobiei, este prin intermediul reprezentării. Şi aşa ceva nu exista când eram copil. Nu am văzut niciodată un sportiv gay în timp ce îşi îmbrăţişează prietenul. Dacă acest lucru s-ar fi întâmplat, cu siguranţă ar fi fost mult mai uşor pentru mine", a adăugat Kenworthy.

"Este un lucru pe care mi l-am dorit să-l fac la ultimele Jocuri Olimpice, să împart un sărut cu prietenul meu, dar mi-a fost foarte frică să o fac. Dar acum, să pot face asta, să văd această afecţiune televizată de lumea întreagă, este incredibil", a conchis sportivul american.

La începutul Jocurilor, patinatorul canadian Eric Radford a devenit primul sportiv recunoscut public gay care a cucerit o medalie de aur la o Olimpiadă de iarnă, după victoria în proba de perechi.

Sursa: Agerpres

Moment jenant pentru o patinatoare la JO. Rochia i s-a desprins și a pierdut primul loc
275 de persoane, infectate cu norovirus la Jocurile Olimpice de la PyeongChang
VIDEO PROTVPLUS.RO