Robinho, condamnat la 9 ani de închisoare pentru un viol în grup. Și-a ”umilit brutal” victima

Dată publicare: 10-03-2021 20:29
Dată actualizare: 10-03-2021 20:43


Robinho, condamnat la 9 ani de închisoare pentru un viol în grup. Și-a ”umilit brutal” victima

Fotbalistul Robinho, fostul star al echipelor Real Madrid, Manchester City și AC Milan, a fost condamnat la 9 ani de închisoare pentru rolul său într-un viol în grup care a avut loc în 2013.

Curtea de Apel din Milano, care l-a condamnat în decembrie pe Robinho la 9 ani de închisoare pentru violarea unei tinere de 23 ani în 2013, a explicat în motivarea sentinţei că brazilianul a supus victima la umilinţe brutale şi a deturnat investigaţia în mod premeditat, conform ziarului italian ''La Repubblica''.

Robinho s-a numărat printre cele şase persoane acuzate că au participat la un viol în grup, a cărui victimă a fost o tânără de 23 de ani într-un bar de noapte din Milano. Vinovaţii au fost condamnaţi, de asemenea, să plătească tinerei daune în valoare de 60.000 euro.

Instanţa a motivat decizia contra lui Robinho prin ''dispreţul'' arătat faţă de victimă şi supunerea ei la ''umilinţe brutale''.

În plus, Curtea de Apel a constatat intenţia lui Robinho de a deturna investigaţia, oferind autorităţilor o versiune falsă şi coroborată anterior cu cea a prietenului său care a participat la viol.

 

Robinho se lăuda la telefon că ”femeia era complet beată”

 

Potrivit Daily Star, Robinho a fost inițial condamnat folosindu-se ca dovezi apeluri telefonice și mesaje interceptate, în care fotbalistul s-a lăudat că „femeia era complet beată”.

Avocații săi au încercat să respingă aceste dovezi, susținând că „nu au fost traduse corect în limba italiană”.

Vedeta are la dispoziție 45 de zile pentru a depune un recurs la Curtea Supremă.

Fost jucător al echipelor Real Madrid şi Manchester City, Robinho evolua la AC Milan în momentul faptei, când alături de amicul său Ricardo Falco a violat o tânără albaneză care îşi sărbătorea ziua de naştere într-un cunoscut local din Milano.

Robinho, 36 ani, a dezminţit acuzaţiile în 2014, când presa a aflat că este anchetat pentru viol. În cariera lui, el a câştigat titlurile de campion în Brazilia (2002, 2004), Spania (2007, 2008), Italia (2011), China (2015) şi Turcia (2020). La naţionala Braziliei are 100 de selecţii şi 28 de goluri.

 

 

Sursa: Pro TV, Agerpres, Daily Star


VIDEO PROTVPLUS.RO