Spadasina Ana-Maria Popescu s-a vaccinat împotriva Covid-19: "O să stau ceva mai liniştită"

Dată publicare: 08-03-2021 21:46
Dată actualizare: 08-03-2021 21:57


Spadasina Ana-Maria Popescu s-a vaccinat împotriva Covid-19:

Campioana olimpică la spadă de la Rio de Janeiro 2016, Ana-Maria Popescu, a fost vaccinată, luni, împotriva Covid-19 la Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară Cantacuzino din Capitală, informează Agerpres.

"Vaccinul ăsta este primul cadou de 8 martie. Şi, trebuie să recunosc, sunt puţin mai liniştită. N-a durut vaccinul, până la urmă meseria mea este să înţep oamenii şi să nu mă las înţepată. Până la urmă azi nu am avut încotro, dar o să-mi iau revanşa pentru că imediat voi pleca în cantonament la Craiova pentru o săptămână de pregătire", a declarat Ana-Maria Popescu.

Sportiva a explicat că şi-a protejat braţul stâng, cel cu care ţine spada. "Vaccinul l-am făcut în mâna dreaptă. Mâna dreaptă este victima, absolut, este mâna de bătaie, ca să spun aşa. Urmează şi prima competiţie internaţională oficială pentru mine după un an de pauză. Voi merge în Rusia. Şi având prima doză din vaccin o să stau ceva mai liniştită. Şi îmi va fi teamă doar de adversara din faţa mea, nu şi de faptul că mă pot îmbolnăvi. Bineînţeles, nu ai garanţii. Nu ne oferă nimeni garanţia nici că luăm medalii, nici că nu ne vom infecta, dar datoria noastră este să ţinem cont de reguli în continuare", a menţionat spadasina.

Întrebată dacă ar trebui să existe un paşaport de vaccinare pentru sportivii care participă la Jocurile Olimpice de la Tokyo, Ana-Maria Popescu a răspuns: "Nu mă consider în măsură să spun dacă ar trebui să existe sau nu. Eu ştiu ce am ales eu pentru mine (n.r.- să se vaccineze). Fiecare va alege ce îi dictează conştiinţa şi ce crede că e mai bine pentru el. Să nu uităm, vaccinul nu este obligatoriu, dar toate măsurile sunt obligatorii. Purtăm mască în continuare, ne spălăm pe mâini şi păstrăm distanţa. Dar nu consider că sunt în măsură să dau sfaturi. Poate după ce mă las de scrimă mă apuc de medicină şi atunci să pot oferi sfaturi. Însă eu pentru mine asta am ales şi sunt foarte fericită. Mi-am aşteptat cu nerăbdare rândul. Acum sunt puţin mai liniştită".

Membrii loturilor naţionale şi ai loturilor olimpice sunt incluşi în etapa a doua de vaccinare, prin decizia Guvernului României.

Jocurile Olimpice de la Tokyo se vor desfăşura în intervalul 23 iulie - 8 august 2021. Programate iniţial în perioada 24 iulie - 9 august 2020, JO de la Tokyo au fost amânate din cauza pandemiei de coronavirus.

În vârstă de 36 de ani, Ana-Maria Popescu (CSA Steaua Bucureşti) ocupă locul 1 în clasamentul mondial FIE la spadă şi e câştigătoarea trofeului Cupei Mondiale 2019-2020. A fost a patra oară în carieră când câştigă trofeul, o premieră la nivel mondial. Declarată cea mai bună spadasină a lumii în sezonul trecut, Ana-Maria Popescu deţine cel mai bogat palmares din spada românească şi este una dintre cele mai titrate scrimere "tricolore" din toate timpurile: Jocurile Olimpice - 2 medalii (1 de aur, 1 de argint), Campionatele Mondiale - 7 medalii (2 de aur, 2 de argint, 3 de bronz), Campionatele Europene - 13 medalii (7 de aur, 4 de argint, 2 de bronz).

Sursa: Agerpres


VIDEO PROTVPLUS.RO