Reuniunea de Alpinism și Escaladă 2021, la Calcarele de la Ampoița: "E un sport complex”
Curaj, îndemânare, plus echipament special. Este tot ce îţi trebuie pentru a cuceri înălţimile. Au demonstrat-o zeci de temerari din ţară, dar şi din străinătate, care au escaladat stâncile abrupte din Alba.
Peretele stâncos este o adevarată provocare pentru iubitorii acestui sport. În total au fost pregătite 24 de trasee, cu grade diferite de dificultate.
Zeci de pasionați de escaladă, dornici să îşi testeze limitele, au mers la Calcarele de la Ampoița, pentru reuniunea de alpinism și escaladă. Printre ei este şi Răzvan, care este îndrăgostit de acest sport pe care îl practică de peste 20 de ani.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Răzvan Perța: „Poate fi practicat de oricine, că ești înalt, că ești mai scund. Trebuie mobilitate, trebuie forță fizică”.
Şi Vlad, în vârstă de 31 de ani, a învăţat tainele escaladei, şi reuşeşte cu uşurinţă să cucerească peretele stâncos.
Vlad Capușan: ”Cred că este nevoie de antrenament, e nevoie de multă pasiune. Pentru mine, ieșirile în weekend la escaladă sunt echilibrul de care am nevoie."
Brigitta are 34 de ani și este din Oradea. Este pasionată de escaladă și a vrut să cucerească stâncile abrupte din Ampoiţa. A descoperit tainele acestui sport acum 6 ani.
Brigitta Ujlaki: "E un sport complex, e tehnic, e fizic, e mental. E un șorț care cred că te ajută din multe puncte de vedere."
Și cei mici au demonstrat că au curaj și îndemânare.
Gina este din Anglia și iubește adenalina, așa că nu a ezitat să testeze traseele.
Gina Eckersley: "Sunt pentru prima dată în această zonă și îmi place foarte mult. A fost prima urcare aici și a fost destul de ușor, deși sunt începătoare. Iubesc să mă cațăr și să îmi depășesc limitele. Mă bucur de această zi”.
Dan Anghel, organizator: ”Ampoita este cunoscută nu numai în România, cât și în multe țări din Europa. La ora actuală sunt 150 de trasee."
Reuniunea cățărătorilor a ajuns la a XVIII-ea ediție, iar de șase ani iubitorii acestui sport își testează tehnica în cadrul unui concurs.