Opt scrimeri de pe șase continente, infectați cu Covid-19 la turneul de sabie de la Budapesta

Dată publicare: 19-03-2021 12:46
Dată actualizare: 19-03-2021 12:58


Opt scrimeri de pe șase continente, infectați cu Covid-19 la turneul de sabie de la Budapesta

Opt scrimeri, infectaţi cu Covid-19 la turneul preolimpic de sabie de la Budapesta, care a avut loc între 11 și 14 martie, au intrat în carantină, au anunţat organizatorii maghiari, informează Reuters, citată de Agerpres.

Concursul de Cupă Mondială la sabie este prima competiţie majoră de scrimă din acest an şi a avut loc într-o lună în care se face simţit al treilea val al pandemiei de coronavirus, cu o răspândire rapidă.

Cei opt scrimeri infectaţi provin de pe şase continente, a precizat Andras Szetey, purtătorul de cuvânt al Federaţiei ungare de scrimă, fără a dezvălui numele ţărilor de origine.

Presa maghiară a relatat că printre cei infectaţi cu noul coronavirus se numără trei sportivi japonezi şi unul din Grecia. Agenţia DPA a relatat că patru sunt reprezentanţi ai Germaniei.

La Budapesta, scrimerii au avut permisiunea să se mişte liber între hoteluri şi arena de concurs.

Circa 390 sportivi şi antrenori din 49 ţări au participat la acest concurs care s-a încheiat duminică.

La începutul lunii martie, autorităţile ungare au impus un lockdown strict, în timp ce programul de vaccinare a fost accelerat la Budapesta, capitala europeană cu cea mai mare rată de imunizare conform datelor Uniunii Europene.

Sursa: Agerpres


VIDEO PROTVPLUS.RO