Naomi Osaka a învins-o pe Serena Williams la Australian Open, care a părăsit conferința în lacrimi. VIDEO

18-02-2021 08:48


Serena Williams

Japoneza Naomi Osaka, locul 3 WTA şi cap de serie numărul 3, s-a calificat în finala Australian Open, după ce a învins-o, joi, cu scorul de 6-3, 6-4, pe americanca Serena Williams, locul 11 WTA şi cap de serie numărul 10.

Osaka s-a impus după un meci care a durat o oră şi 15 minute şi va evolua în ultimul act al competiţiei de la Melbourne cu învingătoarea dintre Jennifer Brady (SUA), locul 24 WTA şi cap de serie numărul 22, şi Karolina Muchova (Cehia), locul 27 WTA şi cap de serie numărul 25, informează News.

Sportiva japoneză va juca la juca 23 de ani a patra finală de grand slam din carieră, după ce s-a impus la Australian Open, în 2019, şi la US Open, în 2018 şi 2020.

Serena, în lacrimi după meci

 

În vârstă de 39 ani, Serena Williams a arătat o formă foarte bună de la debutul competiţiei de la antipozi şi părea capabilă să câştige cel de-al 24-lea său titlu de Mare Şlem, după ce o eliminase în sferturi pe favorita numărul 2, românca Simona Halep. Ea a fost oprită însă din drumul către finală de Naomi Osaka, în faţa căreia s-a înclinat în două seturi (3-6, 4-6), după o oră şi 15 minute de joc.

"Nu pot spune că am fost nervoasă, ci pur şi simplu am comis prea multe greşeli", a spus cea mai mică dintre surorile Williams, comentând una dintre puţinele întrebări la care a putut răspunde.

Referindu-se experienţa generată de condiţiile dificile de competiţie, ca urmare a crizei sanitare care a perturbat atât sezonul trecut cât şi pe cel actual, Serena Williams a precizat: "Cred că ceea ce am trăit anul trecut, cu pandemia, a fost foarte interesant. Acum am o mică experienţă. Însă sunt lucruri la care nu am reflectat".

La ieşirea de pe teren, după meciul de joi, Serena Williams a salutat publicul cu o mână la inimă, ca un fel de "adio" adresat fanilor australieni. Ea a părut foarte enigmatică în ceea ce priveşte continuarea carierei sale după acest eşec. "Dacă într-o zi mă voi retrage, nu voi spune nimănui, aşa că", a răspuns americanca la întrebarea legată de acest subiect.

Însă, în momentul în care a fost întrebată de ce a comis atât de multe greşeli pe parcursul jocului cu Osaka, ea a răspuns "nu ştiu, s-a terminat", înainte de a se ridica şi a părăsi sala în lacrimi.

Simona Halep va coborî pe locul 3 dacă Naomi Osaka va câștiga turneul

 

Dacă va cuceri trofeul la Melbourne Park, Osaka va urca pe locul al doilea WTA, în timp ce Simona Halep va coborî o poziţie, până pe locul 3.

Halep a fost învinsă, în sferturi, de Serena Williams.

În urma eliminării suferite, jucătoarea americană, în vârstă de 39 de ani, a ratat posibilitatea de a a câştiga trefeul de grand slam cu numărul 24, cu care ar fi egalat recordul deţinut de Margaret Court.

Osaka a mai oprit drumul Serenei Williams către al XXIV-ulea titlu de grand slam, în 2018, când a învins-o în finala US Open, scor 6-2, 6-4. Japoneza conduce acum cu 3-1 în partidele jucate cu Williams.

Sursa: News.ro


VIDEO PROTVPLUS.RO