Medic, despre situația Simonei Halep: ”Se recomandă repaus timp de o lună”


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Luni 19 Februarie 2018 15:02
Categorie: Stiri Sport
Simona Halep

Vlad Predescu, fostul doctor al Simonei Halep, explică situația medicală a Simonei Halep și ce trebuie să facă pentru a se recupera complet.

Medicul Vlad Predescu, specialist în ortopedie, a avut-o ca pacientă pe Simona și cunoaște foarte bine problemele medicale cu care sportiva s-a confruntat.

Diagnosticată cu tendinită, Simona a fost forțată să abandoneze în semifinalele turneului de la Doha.

Vlad Predescu susține că, într-un astfel de caz, se recomandă repaus timp de o lună și tratament serios.

"Când vorbim de un om normal, care nu face sport de performanţă, durerile în astfel de situaţii sunt destul de mici. Dar la sportivii de performanţă, cum este şi cazul Simonei, lucrurile se schimbă radical. La problema medicală pe care o are Simona se recomandă repaus timp de o lună, proceduri de fizioterapie şi administrarea de antiinflamatorii.

Dacă se constată, în timp, din nou, o recidivă, atunci perioada de repaos poate ajunge până la şase săptămâni. Dacă recidivele sunt foarte dese atunci se poate recurge şi la intervenţia cirurgicală. Asta doar în cazuri excepţionale. Înainte de a lua decizia revenirii pe terenul de antrenament se impune efectuarea unor ecografii şi a unui RMN pentru a se vedea foarte clar dacă mai există inflamaţia sau lichidul", a declarat medicul Vlad Predescu pentru Telekom Sport.

Sursa:

VIDEO PROTVPLUS.RO