Josep Maria Bartomeu, fostul președinte de la FC Barcelona, a fost arestat pentru corupție

Dată publicare: 01-03-2021 13:58
Dată actualizare: 01-03-2021 14:06


Josep Maria Bartomeu

Josep Maria Bartomeu, care a ocupat funcția de președinte al Barcelonei, Oscar Grau, fostul CEO-ul grupării catalane, și Roman Gomez Ponti, fost director juridic al clubului catalan, au fost reținuți de poliție.

Cei trei au fost arestați în dosarul de corupție "BarcaGate", potrivit Mundo Deportivo.

Bartomeu, Grau și Ponti sunt acuzați că în urmă cu un an au angajat o companie digitală pentru a apăra imaginea consiliului de administrație a lui FC Barcelona și totodată pentru a denigra foști președinți ai clubului, printre care Juan Laporta și Victor Font, dar și legende precum Xavi Hernandez, Gerard Pique sau Lionel Messi.

Josep Maria Bartomeu ar fi plătit, din conturile clubului, un milion de euro firmei I3Ventures, care a avut misiunea de a lansa critici la adresa celor care i-ar fi putut sta în cale pentru obținerea unui nou mandat la șefia Barcelonei.

Luni dimineață, mai mulți polițiști din cadrul Mossos d'Esquadra, forțele de ordine catalane, au pătruns în sediul celor de la FC Barcelonei și au interogat mai multe persoane din cadrul clubului. Nu sunt excluse și alte arestări.

Jose Maria Bartomeu, 57 de ani, și-a dat demisia din funcția de președinte al Barcelonei la data de 27 octombrie 202, după un mandat început în ianuarie 2014.

 

Sursa: Mundo Deportivo


VIDEO PROTVPLUS.RO