Josep Maria Bartomeu a demisionat din funcţia de preşedinte al clubului FC Barcelona

Ultima actualizare: 27-10-2020 23:12
Josep Maria Bartomeu
Profimedia

Josep Maria Bartomeu şi-a înaintat demisia din funcţia de preşedinte al clubului spaniol de fotbal FC Barcelona, a anunţat, marţi seara, cotidianul catalan Sport, citat de Reuters.

Împreună cu Bartomeu a demisionat şi Comitetul Director al clubului, cu cinci luni înaintea alegerilor programate. În fapt, demisia vine la doar câteva zile după ce Barca a pierdut cu 1-3 pe Camp Nou în faţa lui Real Madrid, în El Clasico.

''Apar azi pentru a vă comunica demisia mea şi a Comitetului Director. Este o decizie la care am reflectat, calmă, luată împreună cu toţi colaboratorii mei'', a afirmat Bartomeu.

O comisie de gestiune tranzitorie, cu puteri limitate, va conduce clubul până la organizarea noilor alegeri, la trei luni de la formarea sa.

Bartomeu era vizat de o moţiune de cenzură din partea contestatarilor săi, care au strâns 16.521 semnături necesare, adică 15% din numărul total de socios.

Resentimentele faţă de Bartomeu au crescut în ultimul an după ce situaţia financiară a clubului s-a înrăutăţit, iar prestaţiile echipei au dezamăgit, culminând cu un eşec cu 2-8 în faţa lui Bayern Munchen, în august, în sferturile de finală ale Ligii Campionilor.

Bartomeu, 57 ani, este un om de afaceri care a fost ales preşedinte în 2014, după demisia lui Sandro Rosell. El devine al treilea preşedinte din istoria de peste o sută de ani a clubului care se confruntă cu o moţiune de cenzură. În cele două cazuri precedente nu s-au strâns voturile necesare pentru înlocuirea preşedintelui.

Messi este "cheia noului proiect"

 

Luni, Bartomeu a susținut o conferință de presă în care a declarat că atacantul argentinian Lionel Messi "este cheia noului proiect" iniţiat de la numirea olandezului Ronald Koeman în funcţia de antrenor al echipei FC Barcelona, la începutul lunii septembrie.

"Când am auzit că Messi este furios şi că vrea să părăsească clubul, noi am încercat să-i explicăm, lui, agenţilor săi, anturajului său că Barca nu-l poate lasa să plece, pentru că este cel mai bun jucător din lume şi pentru că noi începem un nou proiect cu Koeman, cu noi jucători, iar Leo Messi este cheia noului proiect", a declarat Bartomeu.

"Eu înţeleg că a fost supărat, dar avem nevoie de Messi, avem nevoie de el la Barcelona", a repetat preşedintele clubului catalan după o reuniune a comitetului director.

"Eu sper că în următoarele luni, Messi va putea spune că este fericit că a rămas la Barcelona, că îşi va reînnoi contractul (care se încheie în iunie 2021) şi că îşi va încheia cariera la club", a afirmat Bartomeu, vizat de o moţiune de cenzură în curs pentru destituirea sa.

"Eu am spus mereu şi chiar Leo Messi a spus-o în nenumărate rânduri, că dorinţa sa este să se retragă de aici. Eu cred că este cea mai bună opţiune, cea mai bună decizie şi cred că ar fi ideal pentru toată lumea, inclusiv pentru Leo Messi", a mai spus Bartomeu.

"Cu echipa pe care o are, cu antrenorul actual, noii jucători, există un foarte bun proiect care este pe cale să fie construit, nu doar pentru viitor, ci pentru prezent", a conchis preşedintele clubului FC Barcelona.

Legat de subiectul plecării eşuate a lui Messi la finele lui august, Bartomeu a indicat că "data limită pentru a pune punct contractului de manieră unilaterală era 10 iunie. Iar această dată a fost depăşită şi astăzi Messi este în continuare jucătorul Barcei", a adăugat Bartomeu.

Lionel Messi, care a fost la un pas să plece de la FC Barcelona, a revenit în cele din urmă asupra deciziei şi-şi va duce la capăt contractul, ce expiră în iunie 2021.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO